Vágólapra másolva!
A brazil szerint kiegyensúlyozottabb teljesítményre lenne szüksége ahhoz, hogy a Ferrari biztosan megtartsa őt jövőre is. A tempója miatt nem aggódik.

Felipe Massa lényegesen jobb formában kezdte az idei szezonját, mint a tavalyit, különböző hibák és szerencsétlen incidensek miatt azonban most is jelentősen elmarad csapattársától, Fernando Alonsótól a pontversenyben. Míg a spanyol 123 ponttal és két futamgyőzelemmel a második helyen áll, Massának meg kell elégednie a tabella 7. helyével, és a dobogóra is csak egyszer állhatott fel.

A silverstone-i teszt után Massa elmondta: tisztában van vele, hogy kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtania, ha jövőre is a Ferrari versenyzője szeretne lenni. A jelenlegi szerződése a szezon végén lejár, a Ferrari pedig később dönt arról, ki lesz Alonso csapattársa 2014-ben.

Massának idén is számos problémával kellett megküzdenie Forrás: AFP

„Tudom, mit kell tennem – de szeretném, ha ez az eredményeimen is látszana” – idézi Massát az Autosport. „A tempómmal nincs gond, emiatt nem kell aggódnom. Azt már bizonyítottam, hogy gyors vagyok, de történtek bizonyos dolgok, amelyek miatt egyes versenyeket nem tudtam befejezni.”

Massa a Monacói és a Német Nagydíjat is kicsúszás miatt adta fel, Bahreinben és Silverstone-ban pedig defekt vetette vissza. Biztos benne, hogy a problémák nélkül többször érhetett volna célba előkelőbb helyen. „Meg kell próbálnom kiegyensúlyozottabban teljesíteni, és befejezni a versenyeket. Ha nem történik semmi különös, akkor ott leszek a mezőny elején” – fogadkozott.

A brazil úgy véli, nemcsak neki, hanem a Ferrarinak is fejlődnie kell. „Szerintem fontos, hogy megpróbáljunk javítani az autónkon, különösen az időmérőn” – mondta. A Ferrari idén még csak egyszer – éppen Massa révén – tudott az első sorból rajtolni. „Tudjuk, hogy a versenyeken általában gyorsabbak vagyunk, mint az időmérőkön. Egy jó rajthely viszont a futamon is segítséget jelentene.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!