Vágólapra másolva!
Szerinte a mezőny négy legjobb versenyzője egy szinten áll, volt csapattását, Rosberget azonban nem sorolja közéjük. Ő már tavaly érezte, hogy problémák lesznek a Pirellivel.

Bár Michael Schumacher a tavalyi szezon végén másodszor is búcsút intett a Forma-1-nek, továbbra is figyelemmel kíséri a versenyek alakulását. Így arról is van véleménye, hogy a 2013-as mezőnyben kik számítanak a legjobbak közé – igaz, egyszerre négy pilótát is megnevezett, akik szerinte egyformán magas szinten teljesítenek.

„Jelenleg (Sebastian) Vettel, (Fernando) Alonso, (Kimi) Räikkönen és (Lewis) Hamilton a legjobb” – jelentette ki a Sky Italiának. Érdekesség, hogy Schumacher nem sorolta az élmezőnybe korábbi mercedeses csapattársát, Nico Rosberget, aki mindhárom közös idényükben több pontot szerzett nála, és idén már két győzelmet aratott.

Schumacher a visszavonulása után is követi a versenyeket Forrás: AFP

„Persze ők is emberek, és vannak gyenge pontjaik – de mindannyian keményen dolgoznak azon, hogy ezeket elrejtsék” – mondta Schumacher az általa említett versenyzőkről. Szerinte az is mellettük szól, hogy az idei szezont megnehezítő gumiproblémák közepette is ők négyen foglalják el a világbajnoki tabella első helyeit.

Schumacher az elmúlt években többször kritizálta a Pirelli abroncsait, és úgy érzi, az idén kialakult helyzet őt igazolja. „Szerintem az lenne a legfontosabb, hogy olyan gumikat gyártsanak, amelyek a csapatok többségének kedveznek – és nem csak néhánynak, mint az elmúlt két évben” – magyarázta. „Én már a tavalyi Bahreini Nagydíjon megmondtam, hogy valami nem stimmel a gumikkal, és ebből még lesznek problémák – ezt most már mindenki észrevette.”

Schumacher reméli, hogy a 2013-as idényben már valóban veszélyesre fordult gumiproblémákra megoldást jelent, hogy a Pirelli a Hungaroringen teljesen új abroncsokat fog bevetni, amelyek a 2012-es és a 2013-as gumik tulajdonságit ötvözik.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!