Vágólapra másolva!
Megpróbálja kideríteni a Ferrari, hogy miért szerepelt a vártnál gyengébben az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon. A gumikkal lehetett gond.

Elmaradt a várakozásoktól a Ferrari Melbourne-ben, Fernando Alonso csak negyedik, Felipe Massa hetedik lett az Ausztrál Nagydíjon. Különösen azért lehet fájó az eredmény az olaszok számára, mert a téli teszteken még úgy tűnt, hogy hosszabb etapokon ugyanolyan gyors a csapat, mint a Red Bull.

Arra gyanakszik a Ferrari, hogy a gumikkal lehetett gond, nem sikerült őket optimális hőmérsékletre melegíteni. Ennek következtében jelentősen megváltozott az autó egyensúlya, de egyelőre a Ferrari is csak a sötétben tapogatózik. Vizsgálat indul a maranellói gyárban, hogy kiderítsék a vártnál gyengébb szereplés okait.

"Meg kell értenünk, hogy az elmúlt hétvégén miért nem voltunk képesek arra a teljesítményre, amire előzetesen számítottunk" - nyilatkozta Stefano Domenicali csapatfőnök. "Ez a legfontosabb dolog, amit ki kell derítenünk Maranellóban, hogy Malajziában már minden rendben legyen."

Forrás: Ferrari
Vizsgálat ad választ arra, miért gyengélkedett a Ferrari

"Nem olyan hétvégén vagyunk túl, mint amilyenre vágytunk, Fernando teljesítményét azonban így is elismerés illeti, az első kör után nagyon nehéz helyzetben volt. Fantasztikus versenyt futott, a végén még a dobogóért is harcban volt."

Felipe Massa is elismeri, hogy a Ferrari többet várt magától, a brazil azonban nem érzi túl aggasztónak a helyzetet. Szerinte a gumifelmelegítési gondok a melbourne-i pálya adottságaiból következtek, így más helyszíneken jobban szerepelhet a csapat.