Vágólapra másolva!
Botrányba fulladt a Rostock-Paderborn német bajnoki mérkőzés, amely végén kiesett a korábban szebb napokat is megélt Rostock a másodosztályból. A hazai drukkerek füstbombákat gyújtottak, petárdák és rakéták dobáltak a pályára, a játékvezető félbe is szakította a találkozót.

Már a hosszabbítás perceiben járt a találkozó, amikor a Paderborn 2-1-re vezetett, ez pedig azt jelentette, hogy a Hansa Rostock kiesésre állt. 

Hansa Rostock - SC Paderborn 07
Botrányt okoztak a Hansa Rostock szurkolói 
Fotó:Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A hazai együttesnek - amely a 48. percben még megszerezte a vezetést Froling révén - mindenképpen győzelemre lett volna szüksége a bennmaradáshoz, ám a ráadásban 2-1-re a Paderborn vezetett.

A szurkolók miatt félbeszakadt a meccs Rostockban

A Bild beszámolója szerint a hosszabbítás perceiben 

Harm Osmers játékvezető megszakította a játékot, és mindkét csapatot az öltözőkbe küldte, mert a hazai drukkerek szinte felgyújtották dühükben a stadiont. Az aréna gyorsan kiürült, néhány szurkoló azonban kitartott az újrakezdésre várva.

Körülbelül 20 perc szünet után a játékosok visszatértek a pályára, hatalmas füttyszó közepette. A Sky információi szerint 

a Paderborn már nem akart tovább játszani, de aztán meggyőzték őkét, hogy le kell tudni a hátralévő pár percet. 

A Hansa a hátralévő négy percig sikertelenül futott az eredmény után, 2-1-re kikapott és ezzel együtt kiesett a 3. ligába.

A Rostock edzője, Mersad Selimbegovic természetesen nem volt boldog a lefújást követően: „Nagyon nem érzem jól magam. Én vagyok a felelős az eredményekért, amik hatalmas csalódást okoztak.”

A Paderborn edzője, Lukas Kwasniok inkább a zavargásokról beszélt: 

„Őrület és egyben egy kicsit ijesztő is. Ezek nem Aldiban vásárolt petárdák, hanem robbanóanyagok voltak."

A Rostock - amely az utolsó öt meccsén egyetlen pontot sem szerzett - a 17. helyen végzett a Bundesliga 2-ben, így kiesett a harmadosztályba. A szurkolók miatt ráadásul a klub még súlyos büntetésre is számíthat a szövetségtől.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.