Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 801. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül11 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 801. napjáról.

 

07:21
május 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket itt találja.

07:23
május 04, 2024
Vágólapra másolva!

Több robbanás Harkovban

Legkevesebb két robbanás hallatszott Harkov városában helyi idő szerint hajnali 1 óra körül. Az ukrán légierő korábban arra figyelmeztetett, hogy egy csoport orosz drón tartott a város felé.

07:26
május 04, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 11 ezren érkeztek pénteken

Magyarország területére 2024. május 3-án, az ukrán-magyar határszakaszon 5605 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5411 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 27 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében

07:52
május 04, 2024
Vágólapra másolva!

Legalább hárman megsérültek a harkovi támadásban

Oroszország dróntámadást indított Harkov ellen szombaton a hajnali órákban, megrongálva a polgári infrastruktúrát, és legalább három embert megsebesítve, köztük egy 13 éves lányt – jelentette Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója a Telegramon.

14:25
május 04, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb ATACMS rakéták lelövéséről számolt be az orosz védelmi tárca

Az orosz légvédelem lelőtt négy újabb, amerikai gyártmányú ATACMS operatív-harcászati rakétát a Krím félsziget fölött - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.    

A tárca további részleteket nem közölt, így nem lehet tudni, hogy a lehulló roncsok okoztak-e kárt emberéletben vagy anyagiakban. Kedden is kiadtak egy hasonló közleményt, amelyben hat ilyen típusú rakéta lelövéséről számoltak be.

Az Egyesült Államok már tavaly is adott át rövid - 160 kilométeres - hatótávolságú ATACMS rakétákat Ukrajnának - írták hírügynökségek. Az orosz média szerint a most bevetett rakéták nagyobb hatótávolságúak.
    

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő április végén kijelentette: Oroszország hadműveleteire a Washington által Kijevnek szállított, megnövelt - 300 kilométeres - hatótávolságú ATACMS műveleti-taktikai rakéták nincsenek hatással.

15:12
május 04, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz kémet vettek őrizetbe Harkovban

Letartóztattak egy orosz büntetés-végrehajtási tisztet Harkovban, aki állítólag kémkedett az ukrán védelmi állások után, és információkat szolgáltatott Oroszországnak egy katonai létesítmények elleni légitámadás előkészítése céljából.

A férfi kutyasétáltatás ürügyén próbált közel kerülni a célpontjaihoz - közölte május 3-án az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU).

16:03
május 04, 2024
Vágólapra másolva!

Finnországban tanuló orosz diákokat tartóztattak le

Három Finnországban tanuló orosz diákot vettek őrizetbe, mert állítólag nem részletezett "kettős felhasználású árukat" - amik összetevőit katonai célokra is lehet használni - exportáltak - közölte május 3-án a finn Yle.

16:41
május 04, 2024
Vágólapra másolva!

Nyilatkozott a francia külügyminiszter az orosz háborús veszteségektől

150 ezer orosz katona halt meg Ukrajna teljeskörű inváziója során - mondta Stephane Sejourne francia külügyminiszter május 3-án a Novaja Gazeta Europe című lapnak.

18:58
május 04, 2024
Vágólapra másolva!

Körözési listára került Zelenszkij Oroszországban

Moszkva büntetőeljárást indított az ukrán elnök ellen a Tass hírügynökség szerint. Az orosz belügyminisztérium adatbázisára hivatkoztak, de további részleteket nem közöltek.

19:28
május 04, 2024
Vágólapra másolva!

50 milliárd dolláros segélycsomag jóváhagyására akarják rávenni a G7 országokat az amerikaiak

A Hét Nemzet Csoportja (Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kanada, Németország, Olaszország, Franciaország, Japán) arról a javaslatról tárgyal, küldjenek-e Ukrajnának 50 milliárd dollárnyi (39,9 milliárd fontnyi) segélyt. A Bloomberg azt írta, az amerikaiak szerint az lenne a legjobb, ha ez a pénz az Európában befagyasztott orosz javakból származna.

05:51
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ez az élő közvetítés véget ért

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit itt találja.