Így reagált Hamilton érkezésére a Ferraritól elküldött Sainz

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) chats with Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz during a press conference at the Jose Carlos Pace racetrack in Sao Paulo, Brazil, on November 2, 2023, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by Nelson ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
Felrobbantotta az F1 világát a bejelentés, miszerint 2025-től Lewis Hamilton a Ferrarinál folytatja pályafutását. A döntés értelmében Carlos Sainznak jövőre távoznia kell az olasz istállótól, de a spanyol pilóta az utolsó idényében még igyekszik minden tőle telhetőt megtenni a világbajnoki cím megszerzéséért.

Egyelőre nem tudni, 2025-től melyik istállónál folytatja pályafutását Carlos Sainz, de a Ferraritól kénytelen távozni, mert Lewis Hamilton lesz Charles Leclerc csapattársa jövőre. A spanyol pilóta számára a sokkoló döntés miatt nehéz lesz az idénykezdés, de elmondása szerint igyekszik mindent megtenni azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki utolsó ferraris szezonjából.

Lewis Hamilton miatt kell távoznia Carlos Sainznak a Ferraritól Forrás: AFP/Nelson Almeida

Világbajnokként távozna a Ferraritól Carlos Sainz

"Határozottan nem a legjobb érzés így kezdeni a szezont.

De abban a pillanatban, amikor Bahreinben felveszem a sisakot, és pályára gurulok, az egyetlen érzés, amit érezni fogok, az a vágy lesz, hogy egyre gyorsabban és gyorsabban menjek" - nyilatkozta a motivált spanyol, akinek a pályafutásában nem először fordult elő, hogy egy F1-es csapatnál leváltották. Sainznak korábban a Renault-tól kellett távoznia, amikor a franciák Daniel Ricciardóra cserélték le.

Sainz igyekszik emlékezetessé tenni utolsó szezonját a Ferrarinál, ahol még szeretné megvalósítani a legnagyobb álmát.

Ahogy mondtam, nem akarok másra gondolni, mint hogy mindent beleadjak a Ferrarival rám váró szezonban" - idézte a motorsport.com Sainz szavait.