Ők ülhetnek Hamilton helyére a Mercedesnél

Forma-1, Brit Nagydíj 2022, vasárnap, Carlos Sainz, Lewis Hamilton
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr (L) passes Mercedes' British driver Lewis Hamilton as he celebrates after winning the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 3, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton utolsó évére készül a Mercedes Forma-1-es csapatánál, ugyanis hamarosan aláírhat a Ferrari csapatához. A szaksajtónak természetesen nem is kellett több, beindultak a találgatások a brit lehetséges utódjával kapcsolatban.

A csütörtöki nap szenzációja, hogy Lewis Hamilton a Mercedestől a Ferrarihoz igazol 2025-ben. A brit sajtó szerint erről a csapat dolgozóit már tájékoztatták is, hivatalos bejelentés pedig este várható. Közben már a lehetséges utódokról cikkeznek, egyelőre öt név van a kalapban.

Mindenki azt találgatja, ki lehet majd Lewis Hamilton utódja a Mercedesnél. Az esélyesek között van Carlos Sainz is, akinek a helyét foglalhatja el 2025-ben a brit. Forrás: AFP/Justin Tallis

Szavazzon!

Ön szerint ki érkezik majd Lewis Hamilton helyére?

Carlos Sainz

Kézenfekvőnek tűnhet a spanyol versenyző, hiszen akkor lényegében egy csere következne be, ugyanis Sainz helyére érkezik majd Hamilton az olaszokhoz. A spanyolnak nem kell jobb ajánlólevél annál, hogy 2023-ban csak ő tudott futamot nyerni nem Red Bull autóval.

Fernando Alonso

A másik spanyol pilóta okozott már elég meglepetést az F1-ben, miért ne jöhetne még egy? Az Alpine-t már lecserélte az Aston Martinra, most jöhetne a Mercedes? A másik mercis versenyzővel, George Russell-lel remek a kapcsolata, többszörös világbajnokként betölthetné a Hamilton ávozása által keletkezett űrt.

Fernando Alonso még utoljára meglep mindenkit? Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Alex Albon

Az F1 egyik legnagyobb tehetségének tartják, sokan ácsingóznak rá 2025-től, most hozzájuk csatlakozhat a Mercedes is. A Williams elég gyatra teljesítménye ellenére Albon munkáját sokan dicsérték 2023-ban, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff többször is elismeréssel beszélt róla.

Esteban Ocon

Az Alpine jelenlegi versenyzője a Mercedesnél nevelkedett, így jövőre, a szerződése lejártával akár vissza is térhetne. Egy biztos, a közeg nem lenne számára teljesen ismeretlen.

Daniel Ricciardo

Az ausztrál első sorban egy Red Bull ülésre pályázik 2025-ben, de talán elfogadná a Mercedesét is. A tapasztalata sokat érhetne Russell mellett és talán az sem zavarná, ha a csapattársát nem Max Verstappennek hívnák.