Rálőttek egy kisgyerekes család autójára Debrecennél

Vágólapra másolva!
Gázriasztó pisztollyal az anyósülésről lőtt rá a mellette haladó kocsiban ülő kisgyerekes családra egy bedrogozott 20 éves férfi a 4-es úton. Azért lőtt, mert szerinte a családapa túl lassan ment. A fiatalokat Debrecenben fogták el - tudta meg a TV2 Tények.
Vágólapra másolva!

Messzire elhallatszott annak a lövésnek a hangja, 

amit egy Nyíregyházáról Debrecenbe tartó autó fiatal utasa adott le kedden a 4-es főúton egy autóra.

A kocsiban egy kisgyerekes család ült: a házaspár és 8 éves gyerekük, de velük utazott a kutyájuk is.  Sokan voltak az úton, dugó alakult ki. Amikor végre megindult a forgalom, 

a lövöldöző volánnál ülő barátja az előttük haladó autóban ülő, kisgyerekes családapát próbálta arra kényszeríteni, hogy menjen gyorsabban.

A fiatalok megkezdték a gépjármű előzését és amikor a két gépjármű egymás mellett haladt, az anyósülésen ülő gyanúsított a lehúzott ablakon keresztül egy feltehetően gázriasztó-pisztollyal a mellette haladó gépjárműre lőtt szándékosan

- mondta a TV2 Tényeknek Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.

A családapa annyira megijedt, hogy hatalmasat fékezett és lehúzódott az út szélére, aztán erőt vett magán és követni kezdte a lövöldöző kocsiját. Sikerült utolérnie és leolvasnia a rendszámát. Azonnal hívta a 112-őt. Az autót, amiben a lövöldöző ült, Debrecenben megállították a rendőrök, a két férfit pedig bevitték a kapitányságra. 

Nem csak az anyósülésen ülő kezén találtak lőport, hanem a sofőrén is.

Ekkor derült ki az is, hogy az anyósülésen utazó, 20 éves férfi kábítószer hatása alatt áll. A lövöldőzőt közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték a letartóztatását.