Új helyszín jelentkezett be F1-es futam rendezésére

NASCAR Xfinity Series The Loop 121 GettyImageRank1 20s Motorsport Driver - Occupation USA Illinois Chicago - Illinois Leading No People Photography Sports Track Stock Car Racing Race Car Driver Former Chicago Loop M&M's Lap - Circuit NASCAR XFINITY Series
CHICAGO, ILLINOIS - JULY 01: Sheldon Creed, driver of the #2 Whelen Chevrolet, John Hunter Nemechek, driver of the #20 Yahoo Toyota, and Cole Custer, driver of the #00 HAAS Automation Ford, lead the field on a pace lap prior to the NASCAR Xfinity Series The Loop 121 at the Chicago Street Course on July 01, 2023 in Chicago, Illinois. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Megkezdték az illetékese a tárgyalásokat azzal kapcsolatban, hogy valamikor a jövőben Chicago rendezhessen Forma-1-es futamot.

Az F1 rögzítette a szándékot a United States Patent Office-nál, ami ilyenkor az első lépés. 2017-ben is így történt Miami és Las Vegas esetében is, és már ezek a városok rendeztek is futamot, de ugyanez nem sikerült New Yorknak.

Chicagóban egyelőre NASCAR futamokat rendeznek Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

Az Egyesült Államokban három futamot rendeznek: Miamiban, Las Vegasban és Austinban, így nem valószínű, hogy egy negyedik is bekerül majd a naptárba.

Egyelőre nincs sok esély chicagói futamra, de komoly pénzügyi és politikai erők dolgoznak a háttérben a pletykák szerint. A NASCAR a következő három évben rendez futamot Chicagóban, lehet, hogy utána lenne komolyabb esély az F1-re koncentrálni.