A Mercedes megmutatta Lewis Hamilton új Forma-1-es autóját

Lewis Hamilton,
Mercedes' British driver Lewis Hamilton is seen on the grid before the start of the Formula One Brazil Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 5, 2023. (Photo by Marcelo Chello / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 rajongói kapta egy fotót a Mercedes 2024-es autójáról, amellyel reményeik szerint felzárkózhatnak a világbajnok Red Bullhoz.

A Mercedes a hivatalos Twitter-oldalán egy elmosódott fotót tett közzé, melyen látható a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, aki éppen a 2024-es W15-ös modellel ismerkedik.

A brackley-i székhelyű alakulat a tavaly a második helyen végzett a konstruktőrök versenyében, a lemaradása azonban 451 pont volt, így érdemben nem tudott beleszólni a vb-címért folytatott harcba.

A második helyen ugyan javulást jelentett a 2022-es helyezéshez képest, a Mercedes 2011 óta először maradt futamgyőzelem nélkül, mivel sem Lewis Hamilton, sem George Russell nem tudott felállni a dobogó legfelső fokára az előző szezonban.

A Mercedesnél abban bíznak, hogy idén felzárkóznak a rivális Red Bullhoz, de nagy feladat előtt állnak, miután az energiaitalosok az előző szezonban egy kivétellel minden Forma-1-es futamot megnyertek.

A 2024-es szezon előtt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke és James Allison technikai igazgató szerződést hosszabbítottak azzal a céllal, hogy talpra állítsák a patinás Forma-1-es istállót.