Elbúcsúzott a Forma-1-es csapat

F1 Abu Dhabi Testing 1 abu dhabi alphatauri auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one post-season prix racing sports testing tests united arab emirates world yas marina young drivers Ayumu Iwasa post-season test Yas
Ayumu Iwasa during the Formula 1 post-season test at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Elbúcsúzott a Forma-1 mezőnyétől az AlphaTauri, ugyanis a Red Bull teljesen átalakítja a fiókcsapatát.

A Red Bull tervei szerint teljesen új identitást kap majd az AlphaTauri, amely a közösségi oldalakon búcsúzott el a rajongóktól.

Elköszönt az AlphaTauri Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Jelenlegi formájában 2019-ben jött létre a csapat, amely a Toro Rossóból alakult át AlphaTaurivá, ami a Red Bullhoz tartozó ruhamárka.

A Red Bull már korábban bejelentette, hogy 2024-től változik a csapat, aminek a vezetése is módosul, ugyanis Franz Tost 18 év után visszavonul. A helyére igazgatóként Peter Bayer, csapatfőnökként pedig Laurent Mekies kerül.

A csapat új neve egyelőre nem ismert, de a cél az, hogy önálló márkaként érjen el sikereket a pályán és azon kívül is a brand. Korábban lehet elszólták magukat a csapat részéről, ugyanis néhány napja az Instagramon Visa CashApp RB névre írták át a fiókot, de hamar törölték.