Bosszantó hibáktól fog elbúcsúzni a Windows 10

Vágólapra másolva!
Cserébe viszont új üzenettel próbálja majd rábírni a Microsoft akaratára a felhasználókat.
Vágólapra másolva!

Szokásához híven a hónap végén csendben kiadta a Windows 10 következő összegző frissítésének előzetesét a Microsoft. Az opcionálisan bárki által telepíthető KB5036979 ráadásul ténylegesen hasznosnak tűnő hibajavításokkal kecsegtet, bár cserébe bejelentkezésre sarkalló üzenetet jelenít majd meg a Gépház alkalmazásban azoknak, akik offline felhasználói fiókot használnak.

laptop notebook számítógép windows 10 computer
Hajlandó még kisebb funkcionális javításokat készíteni a Windows 10-hez a Microsoft
Fotó: Joachim Pressl / Unsplash

Az automatikus telepítéssel 2024. május 14-én elérhetővé váló összegző frissítés említésre méltó újításai, hogy megbízhatóbban működnek majd a záróképernyő widgetei, stabilabbá válik egyes Bluetooth-os vezeték nélküli fülhallgatók és fejhallgatóak adatkapcsolata, továbbá gyorsul a Windows 10 keresőfunkciója, egyszerűbb lesz vele megtalálni a frissen telepített appokat is.

A most kiadott előzetes frissítésben még nincsenek benne a májusban javításra kerülő sérülékenységek, biztonsági okból azokat nem mellékeli az ilyen típusú javítócsomagokban a Microsoft.

Végül a témába vágó érdekesség, hogy májustól kisebb méretűvé válnak a Windows 10 összegző frissítései, ami sokak számára érdemi előnyt jelenthet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!