Vágólapra másolva!
Andrea Stella, a Forma–1-es McLaren csapatfőnöke úgy gondolja, a háromszoros világbajnok Max Verstappen egyetlen futamot sem tudna nyerni, ha egy McLarenben ülne.

A Red Bull egészen elképesztő szezont produkált, hiszen 22 futamból 21-et megnyert, ebből 19-szeres a holland Max Verstappen diadalmaskodott, aki ezzel rekordot állított fel a Forma 1-ben. A szezon második felében egy remek fejlesztési csomag bevetésével a McLaren óriási javuláson ment keresztül, így végül megszerezte a negyedik helyet a konstruktőri világbajnokságban.

Oscar Piastri és Lando Norris a McLaren csapatfőnökével, Andrea Stellával Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

A McLarennek remek pilótái vannak, hiszen Lando Norris hétszer is dobogóra állhatott, míg Oscar Piastri két dobogós helyezése mellé megnyerte a katari sprintversenyt, mellette pedig és az Év Újonca is az ausztrál pilóta lett. Ennek ellenére Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke úgy gondolja, hogy az autójuk egyelőre képtelen futamgyőzelmekért harcolni, és ez akkor is így lenne, ha Max Verstappen ülne valamelyik McLarenben.

Még egy Verstappenhez hasonló remek pilóta is csak annyira képes, amit az autó megenged neki” - idézi a motorsport.com az AmUSnak nyilatkozó Andrea Stellát.

A mi autónkkal lehetetlen lenne minden pilótának olyan gyorsan menni, mint a Red Bullok a versenyetapok második felében.

Verstappen abban különleges, hogy minden körülmények között a legmagasabb szinten teljesít, még a legnehezebb időszakokban is” – tette hozzá a McLaren csapatfőnöke.