Új néven indul 2024-ben a Forma-1-es csapat

Forma-1, Valtteri Bottas, Csou Kuan-jü, Alfa Romeo
77 BOTTAS Valtteri (fin), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, action during the Formula 1 Heineken Grande Premio de Sao Paulo 2022, Sao Paulo Grand Prix Grand Prix 2022, 21st round of the 2022 FIA Formula One World Championship from November 11 to 13, 2022 on the Interlagos Circuit, in Sao Paulo, Brazil - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben szereplő Sauber Motorsport bejelentette, hogy a Kick.com streamingszolgáltató lesz a csapa névadó szponzora a következő két évben.

A Sauber már azt is bejelentette, hogy KICK Sauber C44 lesz a 2024-es autó neve, míg a csapat a Stake F1 Team Kick Sauber nevet kapta. A változtatásra azért volt szükség, mert a csapat együttműködése véget ért az Alfa Romeóval.

Teljesen megújul jövőre a Sauber-féle Alfa Romeo Forrás: Antonin Vincent / DPPI/Antonin Vincent/Florent Gooden / Dppi

„A Sauber mindig az innovációt kereste a sportágon belül, ez az új együttműködés is ezt a filozófiát követi. A Kick megújította a streaming fogalmát, és most hasonló elképzelésekkel érkeznek a Forma-1-be is. A közös együttműködés célja az is, hogy új és innovatív módokat találjunk, hogy közelebb kerülhessünk a szurkolóinkhoz" – mondta Alessandro Alunni Bravi.

A Sauber név egyébként először kerül újra használatba 2018-at követően, ugyanis azóta az Alfa Romeo kapta a névhasználati jogokat, noha a csapat ugyanaz volt. 2026-ban az Audi veszi majd át a csapat teljes irányítását.