Társoldalunk:

Meglepő felállással fut neki az Alfa Romeo a 2024-es Forma-1-es idénynek

2023.11.10. 11:03

Az Alfa Romeo némileg szembe menve a szokásokkal három "teljes értékű" pilótával készül nekivágni a 2024-es idénynek.

Erről Alessandro Alunni Bravi, az olaszok csapatfőnöke beszélt a Brazil Nagydíj után tartott médianapon. A 20 éves Théo Pourchaire már egy ideje a tűz közelében van az Alfa Romeónál, 2021-ben, alig 18 évesen például éppen a Hungaroringen ülhetett először az olaszok autójába egy tesztnapon. Tavaly az Egyesült Államok Nagydíján már egy szabadedzésen is kipróbálhatta magát, a csapat pedig számított rá tesztpilótaként.

Egy érett fiatalember esélyt kap

Idén még egy fokkal feljebb lépett, és már tartalék pilóta volt Valtteri Bottas és Csou Kuang-jü mögött. A Mexikói Nagydíjon ismét lehetőséget kapott egy szabadedzésen, de az autó meghibásodása miatt nem tudott mért kört menni, viszont érett hozzáállásával meggyőzte a csapatvezetőt a képességeiről.

"Abu Dhabiban (az idényzáró nagydíjon - a szerk.) övé lesz a második szabadedzés, és az újoncok futamán is lehetőséget fog kapni. Egész évben várt a lehetőségre, és sajnálatos, hogy, amikor megkapta, akkor az autó hibájából nem tudott vele élni. De rendkívül nyugodt maradt, higgadtan kezelte a helyzetet, a rádión pedig megfelelően, precízen, pontosan kommunikált. Szerintem ez egy pozitív élmény volt neki összességében, és nagyon éretten viselkedett" - mondta a csapatvezető. Az igazi dicséret azonban csak ezt követően jött.

"Megérdemli a lehetőséget, és bár már korábban megerősítettük a pilótáink névsorát, továbbra is keressük a Théo számára legjobb lehetőséget, hogy fejlődhessen. Nem tartalék lesz, hanem az egyik pilótánk, aki része a csapatnak. Azaz három versenyzőnk lesz jövőre, nem pedig kettő és egy tartalék - jelentette ki Bravi.