Társoldalunk:

A korábbi F1-es világbajnok szerint erre a pilótára kellene lecserélni Sergio Pérezt

2023.10.16. 15:12

A 2016-ban Forma-1-es világbajnok Nico Rosberg szerint a Red Bullnak Alexander Albonnal kellene helyettesítenie jövőre a gyengén teljesítő Sergio Pérezt.

Pérez az idei szezon elején két futamot is megnyert, ám azóta jelentősen visszaesett a teljesítménye és óriási lemaradásban van az immár háromszoros világbajnok Max Verstappenhez képest. A nemzetközi sajtóban gyakori téma a mexikói jövője és a Red Bullnál is többször utaltak már arra, hogy Péreznek vissza kellene találnia régi önmagához.

A 2016-ban F1-es világbajnok Nico Rosberg meglepő javaslattal állt elő, a német versenyző szerint a Williams pilótája, Alexander Albon remek választás lehetne Pérez helyére, bár hosszútávú szerződés köti a brit csapathoz.

Alexander Albonnak jelenleg hosszútávú szerződése van a WilliamsszelForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Logan Sargeant is egy olyan pilóta, aki alatt nem stabil a talaj, bizonyítania kell, viszont túl sok hibát követett el, így azt gondolom, nehéz lesz megtartania az ülését, ráadásul Albon mellette fenomenális munkát végez. Albon igazából a Red Bull csapata számára egy álomjelölt lenne Sergio Perez helyére, de ahogy Helmut Marko is mondta, Albont hosszú távú szerződés köti a Williamshez" - idézte a motorsport.com Rosberg szavait.