Társoldalunk:

Finom figyelmeztetést kapott a Red Bulltól Verstappen szenvedő csapattársa

2023.10.16. 08:58

Finom atyai figyelmeztetést küldött Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Sergio Péreznek, aki újabb borzalmas hétvégét zárt a Katari Nagydíjon.

A mexikói versenyző nagyszerűen kezdte a szezont, az első öt hétvégét négyszer zárta a dobogón, két futamgyőzelem mellett, két második helyet is szerzett. Aztán viszont drámaian visszaesett a teljesítménye, sorozatban nem jutott be a Q3-ba, de volt, hogy még a Q2-be sem, míg a futamokon a dobogó helyett csak a pontszerző helyekért harcolt.

A múlt hétvégi Katari Nagydíjon aztán újabb szörnyű napokat zárt: nem jutott tovább a Q2-ből, összetörte a kocsit a sprintfutamon, a vasárnapi versenyen pedig csak az utolsó még pontszerző, 10. helyen ért be úgy, hogy 15 másodperc büntetést szedett össze.

Christian Horner (jobbra) ismét a régi Sergio Pérezt (balra) szeretné látni a volán mögöttForrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Kicsit sokkoló volt számunkra is a versenye, szörnyű hétvégét zárt Katarban a balesettel és a három büntetéssel. A 15 másodperc plusz idő nélkül sokkal előrébb végezhetett volna. Nem vitás, ez egy elszalasztott lehetőség volt, hogy bebiztosítsa a második helyét a pontversenyben. Ismét azt a formáját szeretnénk látni, amit a szezon kezdetén mutatott. Alapvetően semmi sem változott körülötte, és pontosan tudjuk, hogy megvan benne, ami ehhez kell" - mondta Horner.

"Most egy spirálba került, úgyhogy rá kell lépnie a fékre és újraindítani a motort. Erre kiválóan alkalmas lesz a következő verseny Austinban az újabb sprintfutammal. Támadása lendülhet, és megmutathatja, hogy ugyanaz a versenyző, aki a szezon elején volt" - tette még hozzá a csapatfőnök.