Társoldalunk:

Hivatalosan bejelentették Mick Schumacher új csapatát, kifakadt a német pilóta

2023.09.28. 09:58

Ernst Hausleitner, az osztrák ORF riportere élő adásban készített interjút Mick Schumacherrel, amelyben bejelentette, hogy tud róla, hogy most már hivatalos a csapatváltása. Kínos csend után a német pilótán látszott a megrökönyödés, majd kijavította a riporter állítását.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Mercedes Forma–1-es csapatának 24 éves német tesztpilótája minden bizonnyal csatlakozik az Alpine sportautógyártó céghez, amely az endurance-világbajnokságon (WEC), benne a Le Mans-i 24 órás viadalon is érdekelt. A Japán Nagydíj hétvégéjén az Alpine ideiglenesen kinevezett csapatfőnöke, Bruno Famin megerősítette, hogy kapcsolatba léptek Mick Schumacherrel, hogy állandó versenyzője legyen a csapat sportautó-programjának.

Még nem hivatalos, hogy Mick Schumacher az Alpine-nál folytatjaForrás: AFP/Ben Stansall

Hivataosan azonban még ezt nem jelentették be, így meglepően hatott, amikor Ernst Hausleitner, az osztrák ORF riportere élő adásban "hivatalosnak" nevezte a csapatváltást.

„Mick, most beszéljünk másról. Ferdinand [Habsburg, aki szintén az endurance-világbajnokságban versenyez] nagyon meglepődött, amikor szóltam neki, hogy Mick Schumacher jövőre a WEC-ben versenyez, de hát most már ez hivatalos" – jelentette ki a riporter.

Erre Schumacher láthatóan meglepődött és ingerültté vált, így egy kínos csend után reagált:
Még semmi nem hivatalos..."

Hausleitnert azonban nem zavarták meg a kínos pillanatok, így visszakérdezett:
„Mick, és mikor mondhatom, hogy hivatalos?"

Mick Schumacher hangulata továbbra sem javult, és láthatóan bosszúsan reagált a kérdésre:
„Nos, azt elmondhatom, hogy addig még valószínűleg eltelik egy kis idő. De nyilvánvalóan meg kell néznem minden lehetőséget, és természetesen zajlanak a tárgyalások."

Schumacher ingerült reakciója ellenére elég valószínűnek tűnik, hogy valóban az Alpine sportautóprogramjában folytatja a német pilóta, de hivatalosan még semmi nem jelenthető ki. Ám ezek után az sem lenne meglepő, ha meghiúsulna az egyezség, mert láttunk már ilyet tavaly nyáron Oscar Piastri és az Alpine között, amikor tévesen neveztek "hivatalosnak" egy bejelentést – igaz, akkor maga a csapat tette meg ezt a lépést.

Forrás