Társoldalunk:

Egyre biztosabb, melyik csapatnál folytatja Mick Schumacher

2023.09.22. 10:01

Az Alpine ideiglenesen kinevezett csapatfőnöke, Bruno Famin megerősítette, hogy kapcsolatba léptek Mick Schumacherrel, hogy állandó versenyzője legyen a csapat sportautó-programjának.

Korábban mi is megírtuk, hogy a 24 éves pilóta minden bizonnyal csatlakozik az Alpine sportautógyártó céghez, amely a hagyományos Le Mans-i 24 órás viadalon is érdekelt – ez pedig most még valószínűbbé vált, miután a Japán Nagydíj hétvégéjén Bruno Famin megerősítette a kölcsönös érdeklődést.Igaz, hogy arról beszélünk Mickkel, hogy versenyezzen az A424-el az endurance-programunkban. Szerintem mindkét fél számára jó lehetőség lenne erősítette meg Famin. – Egyelőre csak beszéltünk, de remélhetőleg hamarosan megszervezünk egy tesztet is."

A jelenleg a Mercedes F1-es teszt- és tartalékversenyzőjeként tevékenykedő Schumachernek a jövő évi szezonban legfeljebb az AlphaTaurinál vagy a Williamsnél lehetne helye a Forma–1-ben, ám a sajtóhírek alapján egyiknek sincs reális esélye.

Mick Schumacher 2018-ban megnyerte a Forma–3-as Európa-bajnoki sorozatot, majd 2020-ban a Forma–2 bajnoka lett, és 2021-ben bemutatkozhatott a Forma–1-ben. Az amerikai Haas istálló versenyzőjeként azonban nem ért el komoly eredményeket, két idény alatt mindössze két futamon szerzett pontokat, így 2023-ra már nem hosszabbítottak vele szerződést.