Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a Mercedes hétszeres világbajnok pilótája és Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője is reagált azokra a pletykákra, amelyek arról szóltak, hogy a brit pilóta a következő szezontól a Ferrarihoz igazol.

Hamiltont korábban már többször is hírbe hozták a Ferrarival, a héten pedig már olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint a Ferrari 2024-re Maranellóba csábítaná, mivel a szerződése 2023 végén lejár a Mercedesnél.

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke határozottan tagadta, hogy megkeresték volna Hamiltont – a pilóták pedig tiszta vizet öntöttek a pohárba a pletykákkal kapcsolatban.

„Természetes, hogy amíg zajlanak a tárgyalások, addig mindig lesznek spekulációk" – mondta Hamilton a RacingNews365-nek.

Azonban a csapatom szorosan együttműködik a színfalak mögött Totóval Wolffal. Már majdnem a végén vagyunk annak, hogy kész legyen a szerződés. A csapatom erre koncentrál, így én pedig végezhetem a munkámat nyugodtan, ezért most sokkal jobb helyzetben vagyok, mint korábban" – folytatta a brit pilóta, aki elárulta, hogy régebben egyedül tárgyalt, ez pedig rendkívül stresszes volt neki.

Úgy tűnik, Lewis Hamilton marad a Mercedesnél Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Ez az első alkalom, hogy nem magam tárgyalok. Van egy nagyszerű csapatom a háttérben, akik minden munkát elvégeznek, így teljes mértékben a munkára koncentrálhatok. Azt mondom, amit akarok, és ez az, amiért dolgozunk -

– tette hozzá a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.

Arra a kérdésre, hogy mit szólna hozzá, ha Hamilton lenne a csapattársa, Leclerc elismerte, hogy szívesen látna a Ferrarinál egy ilyan kaliberű pilótát, de hangsúlyozta, hogy elégedett a jelenlegi csapattársával, Carlos Sainzcal.

„Egy gyors csapattársat bármikor szívesen látunk, mert mint mindenki, mi is szeretünk a legjobbak ellen küzdeni" - mondta Leclerc. "De ez nem azt jelenti, hogy a csapattársam nem gyors - Carlos egy rendkívül gyors versenyző -, de tekintve, hogy nem én vagyok az, aki a döntéseket hozza, meglátjuk.

– tette hozzá a monacói pilóta, aki még egyszer kihangsúlyozta, hogy elégedett a jelenlegi helyzetével, Carlos Sainzcal pedig remek a kapcsolata.

Charles Leclerc a monacói sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ami a 2024 végén lejáró szerződését illeti, Leclerc elmondta, hogy rendszeresen tárgyal a Ferrari elnökével, John Elkannal a a csapat jövőképéről, de hangsúlyozta, hogy még "sok idő" van a szerződése lejártáig.