Vágólapra másolva!
Botrányos körülmények között nem sokkal a lefújás előtt félbeszakadt a francia másodosztályú focibajnokságban rendezett Troyes-Valenciennes mérkőzés, miután a hazai szurkolók füsbombákat és fáklyákat kezdtek a játéktérre dobálni, amit a focisták ezúttal nem hagytak annyiban.

Ahogy azt várni lehetett botrányos jeleneteket hozott a Ligue 2 36. fordulójának utolsó mérkőzése. A találkozón a tabella legalján szégyenkező Valenciennes a már ugyancsak biztos kieső Troyes otthonába látogatott. Előbbi csapat úgy áll a 20 csapatos bajnokság utolsó helyén, hogy 35 meccsen mindössze 23 pontot gyűjtött (4 győzelem, 11 döntetlen és 20 vereség áll a neve mellett), míg a Troyes kétszer annyi győzelemmel 37 pontot kapart össze. A 16. Dunkerque-nek 44 pontja van, azaz, 

ha pénteken nyert volna a Troyes matematikai esélye még lett volna, hogy ne zuhanjon a harmadosztályba.

 De klubvezetéssel hadban álló szurkolók alighanem elintézték, hogy esélye se legyen bentmaradni...

Percekkel a lefújás előtt 1-1-es állásnál ugyanis elkezdtek füstbombákat és fáklyákat dobálni a pályára, ami miatt a játékvezetőnek meg kellett állítania a mérkőzést. A focisták, akik a csapat helyzete miatt nem kissé lehetnek frusztráltak, ezúttal nem csak álltak és bámultak, hanem elkezdtek a pályáról visszarugdosni, sőt a lelátóra visszadobálni a nem veszélytelen eszközöket.

Mindeközben a hazai tábor gúnyos "Köszönjük, City!" skandálással üzent a csapatot működtető City Football Groupnak.

 Igen, jól sejtik, ez az a cég, amelynek koronaékszere az angol sztárcsapat, a Manchester City. A CGF megjelenése után természetesen a Troyes-nál is mindjárt az élvonalról kezdtek álmodni a drukkerek, ehelyett nyártól harmadosztályú meccsekre járhatnak kvázi falusi csapatok ellen (Troyes sem nagyváros, valamivel több mint 60 ezren lakják).

A City Football Group azonban közönséges lerakatként kezeli a Troyes-t, aminek tökéletes példája a klub brazil rekordigazolása, Sávio. A támadósorban bárhol bevethető 20 éves brazil tehetség 2022 nyarán 6,5 millió euróért került a Troyes-hoz a brazil Atlético-MG-től. A drukkerek alig várták, hogy bemutatkozzon, ami meg is történt... a PSV Eindhovenben. Tavaly nyáron jött az újabb kölcsönadás, Sávio az ugyancsak a CFG kezelésében lévő Gironához került, ahol eddig 8-8 góllal és gólpasszal segítette a Bajnokok Ligájába a csapatot. A fiatal brazil már piaci értéke mára elérte a 40 millió eurót, és nyártól már a Manchester City játékosa lesz. A Troyes-tól pedig úgy köszön el a klub rekordigazolása, hogy egyetlen percet sem játszott a csapatban.

Kapcsolódó cikkek: