Társoldalunk:

Készülőben a botrány: óriási veszély fenyegeti az F1-es Monacói Nagydíjat

2023.04.23. 20:00

Franciaországban a CGT Energie szakszervezet azzal fenyegetőzik, hogy szándékosan áramkimaradást fog okozni a májusi F1-es Monacói Nagydíj idején.

Franciaországban 62-ről 64 évre fogják emelni a nyugdíjkorhatárt, továbbá csak azok lesznek jogosultak teljes nyugdíjra, akik legalább 43 évet dolgoztak. A bejelentés hatalmas felháborodást keltett az országban, és az energiaszektorban tevékenykedő CGT Energie szakszervezet is erőteljesen tiltakozik. A francia elnök, Emmanuel Macron 100 napot kért az emberektől, a szervezet viszont azzal fenyegetőzik, hogy 100 napnyi "düh és akció" következik.

A motorsport.com megírta, hogy a CGT Energie-nél már azt tervezik, hogy nagy volumenű események közben majd lekapcsolják az áramot, így a Forma-1-es Monacói Nagydíj és a Roland Garros tenisztorna idején is.

Az idei Monacói Nagydíjat május végén rendezikForrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

Van rá esély, hogy mindez nem csak üres fenyegetés, a hírek szerint a montpellier-i reptéren történt, illetve a Macron elnök által meglátogatott herault-i iskolában okozott áramkimaradás is a CGT Energie-nek volt köszönhető.

A Monacói Nagydíjat idén május 26. és május 28. között rendezik, ami az idény hetedik F1-es futama lesz.