Hamilton magyarázkodott a hirtelen visszaesése után

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, szombat, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton competes during the qualifying round of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 4, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a hetedik rajtkockából indulhat a Bahreini Nagydíjon, ami az előzmények fényében előrelépés a Mercedes számára, a harmadik szabadedzéshez képest azonban csalódás.

A brit pilóta a tesztek, majd a pénteki edzések után is elégedetlenségének adott hangot, ennek ellenére a szombati gyakorláson szorosan a Red Bullok és Fernando Alonso mögött a negyedik helyen zárt. Csapattársa, George Russell ugyan megőrizte az FP3-as 6. helyét, Hamilton visszaesett a harmadik edzésen és az időmérő elején mutatott pozíciójához képest, ám így sem volt teljesen elégedetlen a rajthelyével.

Lewis Hamiltonnak erős futam kell, hogy ismét dobogóra álljon Bahreinben Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„A reggeli kelés után még azt gondoltam, hogy jóval nagyobb lesz a hátrányunk. Szóval

Rengeteget dolgoztunk éjszaka a mérnökökkel és a gyárban dolgozók is megdolgoztak a pénzükért, így sikerült egy lépést előre tennünk.

– nyilatkozta Hamilton a Sky Sportsnak.

Tudom, hogy a gyárban mindenki keményen dolgozik majd, és abban is biztos vagyok, hogy be tudjuk hozni a lemaradásunkat. Koncentráltnak kell maradnunk, és úgy hajtanunk, mint korábban még sohasem."