Társoldalunk:

Hamilton magyarázkodott a hirtelen visszaesése után

2023.03.04. 18:51

Lewis Hamilton a hetedik rajtkockából indulhat a Bahreini Nagydíjon, ami az előzmények fényében előrelépés a Mercedes számára, a harmadik szabadedzéshez képest azonban csalódás.

A brit pilóta a tesztek, majd a pénteki edzések után is elégedetlenségének adott hangot, ennek ellenére a szombati gyakorláson szorosan a Red Bullok és Fernando Alonso mögött a negyedik helyen zárt. Csapattársa, George Russell ugyan megőrizte az FP3-as 6. helyét, Hamilton visszaesett a harmadik edzésen és az időmérő elején mutatott pozíciójához képest, ám így sem volt teljesen elégedetlen a rajthelyével.

Lewis Hamiltonnak erős futam kell, hogy ismét dobogóra álljon BahreinbenForrás: AFP/Andrej Isakovic

„A reggeli kelés után még azt gondoltam, hogy jóval nagyobb lesz a hátrányunk. Szóval még az is jó, hogy egyáltalán a Q3-ba bejutottunk. Rengeteget dolgoztunk éjszaka a mérnökökkel és a gyárban dolgozók is megdolgoztak a pénzükért, így sikerült egy lépést előre tennünk. Az autónk ma délelőtt már jóval élénkebb volt, hirtelen sokat változott a helyzet tegnaphoz képest. Ám az időmérőn már ismét egyáltalán nem éreztem elevennek a kocsit – nyilatkozta Hamilton a Sky Sportsnak.Szerintem ez a beállításoknak is köszönhető, hiszen inkább a versenyre próbáltuk felkészíteni a kocsit. Hat tizedre vagyunk, ezt a hátrányt pedig nem lehetetlen behozni, ami pozitívum. Tudom, hogy a gyárban mindenki keményen dolgozik majd, és abban is biztos vagyok, hogy be tudjuk hozni a lemaradásunkat. Koncentráltnak kell maradnunk, és úgy hajtanunk, mint korábban még sohasem."