Hamilton óriási csalódásként élte meg a szezon első napját

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, péntek, Lewis Hamilton
SAKHIR, BAHRAIN - MARCH 03: Lewis Hamilton of Mercedes takes part in the practice lap ahead of the Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023 at Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain on March 03, 2023. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency (Photo by Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Még a tavalyinál is rosszabbul indult az idény a Mercedes számára. A Bahreini Nagydíj első két szabadedzése után Lewis Hamilton el is elárulta, hányadik legjobb autónak gondolja az övét.

Az első edzésen a 10-11., a mérvadóbb második gyakorláson a 8. és a 13. helyen zárt Lewis Hamilton és George Russell. Tavaly a pattogás jelensége volt a legzavaróbb a Mercedes számára, idén azonban ez már elhanyagolhatóan van jelen az autókon, így másban kell keresni a gyenge szezonkezdet okát.

Hamiltonék egyelőre nem találják ezt, a brit pedig az egykörös iram mellett a Mercedes versenytempója miatt is aggódik.

Lewis Hamilton és a Mercedes lemaradása hatalmasnak tűnik a Red Bull-Aston Martin pároshoz képest Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Rá kellett jönnünk, hogy nagyon messze vagyunk [a legjobbaktól]. Már a teszt után is sejtettük, de ez egy hatalmas lemaradás – nyilatkozta Hamilton a pénteki versenynap végén. –