Társoldalunk:

Hamilton óriási csalódásként élte meg a szezon első napját

2023.03.03. 18:39

Még a tavalyinál is rosszabbul indult az idény a Mercedes számára. A Bahreini Nagydíj első két szabadedzése után Lewis Hamilton el is elárulta, hányadik legjobb autónak gondolja az övét.

Az első edzésen a 10-11., a mérvadóbb második gyakorláson a 8. és a 13. helyen zárt Lewis Hamilton és George Russell. Tavaly a pattogás jelensége volt a legzavaróbb a Mercedes számára, idén azonban ez már elhanyagolhatóan van jelen az autókon, így másban kell keresni a gyenge szezonkezdet okát.

Hamiltonék egyelőre nem találják ezt, a brit pedig az egykörös iram mellett a Mercedes versenytempója miatt is aggódik.

Lewis Hamilton és a Mercedes lemaradása hatalmasnak tűnik a Red Bull-Aston Martin pároshoz képestForrás: AFP/Andrej Isakovic

"Rá kellett jönnünk, hogy nagyon messze vagyunk [a legjobbaktól]. Már a teszt után is sejtettük, de ez egy hatalmas lemaradás – nyilatkozta Hamilton a pénteki versenynap végén. – A Red Bull a hosszú etapokat tekintve körönként egy másodperccel gyorsabb nálunk. Mi nagyjából a Ferrarival vagyunk egy szinten, és úgy tűnik, az Aston [Martin] a második, úgyhogy mi a harmadik-negyedik erő vagyunk."