Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája George Russell úgy véli, ha az idei szezonra világbajnoki címre esélyes autótót adnak neki, akkor megfog változni a kapcsolata csapattársával, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal.

Második közös szezonjára készül a Mercedesnél Lewis Hamilton és George Russell. Ugyan az előző szezonban technikai gondokkal küzdött a csapat, a két pilóta összefogott, és közös erővel segítette talpra a Mercedest, ami a 2023-as idényre vélhetően erősebb és eredményesebb lesz, így a két pilóta versenyhétvégékhez való hozzáállása is elkerülhetetlenül megváltozik. Russell szerint azonban van annyira jó a viszonyuk, hogy a nagyobb hangsúlyt kapó egyéni eredmények miatt az ne tudjon megromlani.

nyilatkozta Russell a Motorsport.com-nak.

George Russell szerint meg fog változni a kapcsolata Hamitonnal, de nem lesz háború köztük Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

"Bár mindketten a karrierünk teljesen más szakaszában járunk, mégis úgy érzem, mintha ez egy közös célért küzdenénk. Szerintem mindketten büszkék leszünk arra, ha a következő szezonban futamgyőzelmeket tud szerezni a csapat, hiszen abban a mi munkánk is benne lenne. Tisztelnünk kell egymást, de szerintem ezzel már korábban sem volt probléma.

– fogalmazott Russell, aki a 2022-es szezonban előrébb végzett, mint hétszeres világbajnok csapattársa.