Társoldalunk:
Hírlevél

Az Alonsót sikerre vezető botrányfőnök rottweilernek nevezte a kétszeres világbajnokot

2022.11.24. 17:38

A Benetton és a Renault korábbi F1-es csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint egykori pilótáját nagy siker várhatja az új csapatában, az Aston Martinban.

Briatore a két világbajnoki cím ellenére a 2008-as Szingapúri Nagydíj miatt maradt meg a legtöbbek emlékezetében, ahol a Renault Nelson Piquet Jr.-t utasította szándékos baleset okozására, hogy Alonso nyerhesse meg a futamot. Ezért a 72 éves olasz üzletembert örökre eltiltották a Forma-1-től – ám a büntetés mértékét később öt évre csökkentették, így idén visszatért a sportágba, ahol az üzleti életben szerzett kapcsolatait és tapasztalatát osztja meg a vezetőséggel.

Alonso az Abu-Dzabi Nagydíjon érkezett utoljára az Alpine színeiben a pályáraForrás: AFP/Karim Sahib

Fernando Alonso a Renault utódjának számító Alpine-tól éppen a mostani szezon után távozik – sőt, Abu-Dzabiban már be is mutatkozott az Aston Martinnál. Az enstone-iakkal hiába szerezte meg a konstruktőri bajnokság negyedik helyét, a számtalan műszaki hiba és a csapat hozzáállása miatt nem távozhatott elégedetten az istállótól.Az Aston Martinról – ahol Sebastian Vettel helyére kerül – azonban már a keddi teszt után boldogan nyilatkozott és jelentős fejlődést vár a 2023-as szezonban. Egykori főnöke is bízik abban, hogy 41 éves kora ellenére előrelépésre lesz képes Alonso.

Briatore úgy gondolja, hogy Alonso előtt a kora ellenére még állnak eredményes szezonokForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Fernando egy rottweiler, így remekül passzol majd az Aston Martinhoz. Remek szezonja lesz, ráadásul nem is egy, hanem kettő – mondta Briatore, aki az F1 sikeréről is beszélt. – A Forma–1 lenyűgöző formában van. A média általi felhajtás rendkívül erős, az összes versenyen teltház van: hatalmas a sikere."

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK