Hihetetlen dolgot árult el Alonso az utolsó futamára készülő Vettellel kapcsolatban

Forma-1, Abu-Dzabi Nagydíj 2022, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel
Lewis Hamilton of Mercedes, Fernando Alonso of Alpine and Sebastian Vettel of Aston Martin Aramco during the press conference before the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 17, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Pályafutása utolsó F1-es időmérőjén a bravúros kilencedik helyet szerezte meg Sebastian Vettel az Abu-Dzabi Nagydíjon, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso pedig Daniel Ricciardo büntetése miatt mellőle indulhat a futamon. A spanyol pilóta elárulta, miként fog viselkedni a rajtnál, míg a visszavonuló német a kvalifikáció alatti érzelmeiről nyilatkozott.

Vettelnek nem volt szerencséje az időzítéssel az időmérőn, ugyanis az első és a második szakaszban is akkor teljesítette a gyors körét, amikor a többiek még a felvezető körükön voltak, így neki és a riválisainak is nagyon kellett figyelnie arra, hogy ez ne befolyásolja az idejét. Végül a négyszeres világbajnok nem járt pórul,

a Q1-ből ugyanis a 6., a Q2-ből pedig a 8. helyen jutott tovább.

A harmadik szakaszban aztán Ricciardóhoz hasonlóan egyetlen gyors kört autózott, ami a kilencedik helyre volt elég.

– árulta el Vettel a Sky Sports-nak. – Szerettem volna még egy kört teljesíteni új gumikon a Q3-ban, de összességében ez egy jó edzés volt számunkra, és elég jó helyről indulhatunk.

A versenyen megpróbálunk annyi pontot szerezni, hogy legyőzzük az Alfa Romeót a hatodik helyért a konstruktőri pontversenyben."

Az Alfa Romeo és az Aston Martin között a tabella 6-7. helyén 5 pont a különbség, Vettel mögött Lance Stroll a 14., Csou Kuan-jü a 15., míg Valtteri Bottas a 18. helyről indulhat a futamon.

Szintén a konstruktőri világbajnokságban elért helyezés a fő cél az Alpine-nál, amely a negyedik helyen 19 pontos előnyben van a McLarennel szemben. Az enstone-iaknak kedvez, hogy a brazíliai verseny első körében Kevin Magnussennel szembeni baleset okozásáért

Ricciardo háromrajthelyes büntetést kapott az Abu-Dzabi Nagydíjra, így a Q3-ról éppen lemaradó Fernando Alonso indulhat a tizedik rajtkockából – Vettel mellől.

Alonso a Q1-ből éppen továbbjutott, a Q3-ról azonban 28 ezreddel lemaradt Forrás: AFP/Ben Stansall

„A harmadik edzésen 12., a Q1-ben 15., a Q2-ben pedig 11. hely: nyilvánvalóan nem volt meg a tempónk ezúttal, pedig jól éreztem magam a pályán. Daniel büntetése miatt a 10. helyről indulhatunk, ami rendben van, de remélhetőleg sikerül néhány helyet előrelépni és a szokásos célt, azaz a 7-8. helyet elérni – összegezte Alonso, majd kitért Vettelre, akivel szemben már korábban tett egy gesztust a hétvégén. –