Részeg Verstappen-szurkoló okozott kellemetlen pillanatokat Leclerc-nek

Forma-1, Charles Leclerc, Sao Pauló-i Nagydíj 2022, csütörtök
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc is seen in the paddock during the Formula One Brazil Grand Prix preview day, at the Autódromo José Carlos Pace racetrack in Sao Paulo, Brazil, on November 10, 2022. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc egy étteremben szóba elegyedett néhány szurkolóval, ám az egyikük, feltehetőleg némi alkohol elfogyasztása után egy egészen elképesztő módon megfogalmazott kérdést tett fel neki. A Ferrari pilótái reagáltak a csapatfőnök elküldéséről szóló pletykákra.

A közösségi média különböző felületeire nemrég felkerült egy videó, amelyen Charles Leclerc néhány szurkolóval beszélget. A monacói versenyző egy brit ingatlankezelő cég által szervezett vacsorán vett részt Dubajban, ám a felvételből kiderült, hogy a meghívott szurkolókat jobban is megválogathatták volna.

Leclerc aligha érezte jól magát

A videó elején az egyikük megkérdezte tőle, hogy mennyi a pontkülönbség Sergio Pérezzel szemben a szezonzáró előtt, mire a monacói versenyző megmondta neki, hogy pontosan ugyanannyi egységgel rendelkeznek. Az említett férfi azonnal visszakérdezett, hogy mi a terve az Abu-dzabi Nagydíjra, és bár ezekkel a kérdésekkel még semmi gond nem volt, a hangerő alapján már ezen a ponton sejthető, hogy nem volt teljesen józan.

– felelte Leclerc. – Különösen a szezon második részében sikerült fejlesztéseket hozniuk. Az autójuknak remek a tempója, szóval nehéz lesz, de lehetséges.”

Ekkor egy harmadik, hallhatóan Ferrari-szurkoló szereplő is bekapcsolódott, és kijelentette, az a legfontosabb, hogy Leclerc, illetve a maranellói istálló jövőre bajnokságot nyerjen, amire a 25 éves versenyző egyetértően reagált. Ekkor a részeg szurkoló ismét megszólalt, és már-már számonkérő stílusban, egészen elképesztő módon megfogalmazva feltett egy újabb kérdést, amelyből világosan kiderül, hogy ki a kedvence.

Leclerc erre kínosan elmosolyodott, és mondott valamit, amit már nem lehetett hallani, utána viszont már az evésre koncentrált. A legtöbb hozzászóló egyébként azon akadt fenn, hogy miért nem hagyják enni őt.

Leclerc és Sainz is reagált a hírekre

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, olasz sajtóértesülések szerint Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a kirúgás szélére került. Bár a maranellóiak időközben cáfolták a híreket, a két pilótát megkérdezték, hogy mit gondolnak a helyzetről.

A Ferrari pilótái nem veszik komolyan a Binottóval kapcsolatos pletykákat Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„A Forma-1-ben és különösen a Ferrari körül mindig vannak pletykák, ez nem változik – nyilatkozta Leclerc az Abu-dzabi Nagydíj előtti sajtótájékoztatón. – Nyilvánvaló, hogy amikor a szezon végéhez közeledünk, mindig vannak hangok körülöttünk, de csapatként a pályán végzett munkánkra kell koncentrálnunk, és meg kell próbálnunk [kizárni] mindazt, ami a csapat körül történik. Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy mekkora lépést tettünk tavalyról idénre. Egyértelmű, hogy egyet még meg kell tennünk, de ezt együtt fogjuk megcsinálni, és ezzel a futammal kezdve remélhetőleg magas szinten fejezzük be a szezont. Ezenkívül nincs mit mondani, nem hiszem, hogy erre túl sok figyelmet kellene fordítanunk. Ez egy nagy kijelentés a média részéről, de ismétlem, ezek csak pletykák maradnak. Magának a csapatnak sem jó, ha ilyesmit kell olvasnunk. Jó, hogy a csapat tisztázta a helyzetet.”

A Ferrarinál idén szinte minden fronton voltak hibák, ám ők folyamatosan azt kommunikálták, hogy fiatal alakulatról van szó, és még fejlődniük kell. Leclerc sem gondolja, hogy a tisztogatás most célravezető lenne.

– jelentette ki. – Az elmúlt években megmutattuk, hogy fejlődünk, és ahogyan korábban is mondtam, van még egy lépés, amit meg kell tennünk. Ezen dolgozunk, és biztos vagyok benne, hogy el fogjuk érni.”

Carlos Sainz szintén nem kerülhette el az erre vonatkozó kérdést. A spanyol pilóta csatlakozott csapattársához, és nem tulajdonít nagy jelentőséget a híreszteléseknek. Hozzátette, a kihívások ellenére nincs széthúzás az istállón belül.

– szögezte le. – Nyugodt vagyok, és a csapatot is annak látom. Egységet vélek felfedezni, még akkor is, ha ez egy nehéz szezon volt. Ez azt mutatja, hogy erős csapat vagyunk.”