Társoldalunk:

A kirúgás szélén áll a Ferrari csapatfőnöke

2022.11.15. 14:48

Mattia Binotto sorsa megpecsételődött több olasz újság szerint, a lehetséges utódokra is megneveztek jelölteket.

Egyre több olasz sajtóorgánum cikkezik arról, hogy az év végén meneszti csapatfőnökét a Ferrari. A hét elején még csak az egyik, jó kapcsolatokkal rendelkező veterán újságíró írt erről a témáról, de azóta több nagyobb újság vetette fel Mattia Binotto távozását, például a Gazzetta dello Sport.

Mattia BinottoForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

A sportlap szerint az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur az egyik utódjelölt, de felmerült a McLarent nemrég óta irányító Andreas Seidl és Antonello Coletta neve is, aki a Ferrari sportautó-versenyeinek programját vezeti. A Seidlről szóló felvetés erősen spekulációnak tűnik, nehezen elképzelhető, hogy az olaszok régi riválisa elengedné őt.

Binotto 2019 óta irányítja a Ferrari istállóját, és nagy lépést tehetett volna az állása bebiztosítása felé azzal, hogy a csapat nagyot lépett előre az idei évre, Charles Leclerc sokáig harcban állt a vb-címért. A szörnyű stratégiai baklövések és a megbízhatósági gondok miatt azonban a csapatfőnök vált az egyik fő céltáblává a szurkolók szemében, és az erős szezonkezdés ellenére még a Mercedes is megelőzheti a Ferrarit a konstruktőri tabellán.

Kedd délután a Ferrari reagált a találgatásra és határozottan alaptalannak minősítette a Binotto távozásáról szóló híreket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK