A kirúgás szélén áll a Ferrari csapatfőnöke

Mattia Binotto
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17: Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto looks on from the pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 17, 2022 in Montreal, Quebec. Dan Mullan/Getty Images/AFP (Photo by Dan Mullan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto sorsa megpecsételődött több olasz újság szerint, a lehetséges utódokra is megneveztek jelölteket.

Egyre több olasz sajtóorgánum cikkezik arról, hogy az év végén meneszti csapatfőnökét a Ferrari. A hét elején még csak az egyik, jó kapcsolatokkal rendelkező veterán újságíró írt erről a témáról, de azóta több nagyobb újság vetette fel Mattia Binotto távozását, például a Gazzetta dello Sport.

Mattia Binotto Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

A sportlap szerint az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur az egyik utódjelölt,

de felmerült a McLarent nemrég óta irányító Andreas Seidl és Antonello Coletta neve is, aki a Ferrari sportautó-versenyeinek programját vezeti. A Seidlről szóló felvetés erősen spekulációnak tűnik, nehezen elképzelhető, hogy az olaszok régi riválisa elengedné őt.

Binotto 2019 óta irányítja a Ferrari istállóját, és nagy lépést tehetett volna az állása bebiztosítása felé azzal, hogy a csapat nagyot lépett előre az idei évre, Charles Leclerc sokáig harcban állt a vb-címért. A szörnyű stratégiai baklövések és a megbízhatósági gondok miatt azonban a csapatfőnök vált az egyik fő céltáblává a szurkolók szemében, és az erős szezonkezdés ellenére még a Mercedes is megelőzheti a Ferrarit a konstruktőri tabellán.

Kedd délután a Ferrari reagált a találgatásra és határozottan alaptalannak minősítette a Binotto távozásáról szóló híreket.