Russell elárulta, mit gondol a Hamilton jövőjével kapcsolatos hírekről

Forma-1, George Russell, Lewis Hamilton, USA Nagydíj 2022, futam
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) and teammate British driver George Russell take part in the drivers parade before the Formula One United States Grand Prix, at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 23, 2022. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell nagyon örülne, ha Lewis Hamilton még valóban több évig maradna a Mercedes pilótája, ahogyan arra a hétszeres világbajnok és főnökük, Toto Wolff is utalt korábban. Az ifjabbik brit versenyző szerint csapattársa jobban szerepelt az elmúlt futamokon, mint eddigi pályafutása során bármikor.

Az elmúlt hetek megszólalásai alapján meglehetősen valószínűvé vált, hogy Lewis Hamilton meg fogja hosszabbítani 2023-ban lejáró szerződését a Mercedesszel. Toto Wolff csapatfőnök egészen odáig ment, hogy a hétszeres világbajnok akár további öt évig is a sportágban maradhat, és maga az érintett is úgy fogalmazott, hogy még több idényt érez magában. Ez alapján szinte biztos, hogy előbb-utóbb megegyeznek egymással, de a legutóbbi információk szerint csak a holtszezonban ülnek le komolyan tárgyalni egymással.

Russell izgatott Hamilton valószínűsíthető maradása miatt Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

Ami Hamilton csapattársát, George Russellt illeti, a 24 éves pilóta számára mindez egyszerre jelent lehetőséget és veszélyt. A nyolcszoros dobogós nyilvánvalóan tanulhat a nála 13 évvel idősebb honfitársától, és ha legyőzi, azzal jelentősen növeli a saját ázsióját. Ugyanakkor Hamilton jelenléte akadályt is jelenthet abban, hogy a csapat vezérévé nője ki magát. Russell mindenesetre a pozitívumait látja ennek a forgatókönyvnek.

nyilatkozta. – Szerintem bebizonyította, hogy egyáltalán nem vette le a lábát a gázpedálról, és az elmúlt néhány futamon vélhetően jobban teljesített, mint valaha.”

Ez utóbbi talán túlzás, de kétségtelen, hogy Hamilton sokat javult az idény során. Ami pedig a két versenyző viszonyát illeti, az idény előtt sokan arra számítottak, hogy lesz köztük konfliktus, és bár ebben a vártnál gyengébb autó alighanem nagy szerepet játszik, de attól még tény, hogy ez elmaradt.

– magyarázta Russell. – Tényleg úgy érzem, hogy mi ketten, a csapat többi tagjával együtt azon vagyunk, hogy a Mercedes visszatérjen a győzelem útjára. Úgy gondolom, hogy remek és nyílt a kapcsolatunk, és nagyszerű lenne, ha még jó pár évig csapattársak lennénk.”

Russell Hamiltonnal együtt virágoztatná fel újra a Mercedest Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Ami a mostani szezont illeti, a bajnokság negyedik helyén álló Russell 15 ponttal és egy pozícióval előzi meg Hamiltont. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy az ifjabbik brit pilóta utoljára Bakuban verte meg futamon úgy csapattársát, hogy utóbbinak semmilyen gondja nem volt.