Hamilton sokatmondó kijelentést tett saját jövőjéről

Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton takes part in the drivers' parade ahead of the Formula One Japanese Grand Prix at Suzuka, Mie prefecture on October 9, 2022. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elárulta, még nem látja visszavonulásának időpontját, ezért többéves szerződést akar kötni a Mercedesszel. A hétszeres világbajnok eltökélt abban, hogy csapatával együtt visszatérjen a sikerek útjára.

Lewis Hamilton jelenlegi szerződése 2023-ig szól, és egyelőre nem teljesen biztos, hogy utána is folytatja Forma-1-es pályafutását. Ugyanakkor a jelek egyértelműen arra utalnak, hogy a brit pilóta meg fogja hosszabbítani a megállapodását a Mercedesszel, ráadásul nem csak egy évre.

Hamilton még évekig maradna a Forma-1-ben Forrás: AFP/Philip Fong

Nemrég Toto Wolff, a brackley-iek csapatfőnöke elárulta, hogy versenyzője akár még öt évig is a sportágban maradhat. Most pedig maga az érintett nyilatkozott arról, hogy még egyáltalán nem érzi, hogy közeleg számára a vég.

nyilatkozta. – Azt tervezem, hogy többéves szerződést kötök a csapatommal. Tényleg nem tudom, hogy mit [hoz] a következő öt év, szerintem ezen még mindig dolgozunk. Rengeteg nagyszerű dolog van alakulóban, a héten például elindítottam egy filmprodukciós céget. Remekül érzem magam, mind testben, mind lélekben. Azt hiszem, még több mindent kell együtt elérnünk, csak nem tudom, meddig.”

Hamilton azzal viccelődött, hogy miután Fernando Alonso elhagyja a sportágat, „kétszer is meggondolja” a visszavonulást, hiszen onnantól kezdve ő lesz a mezőny legidősebb versenyzője. Ugyanakkor ez még odébb van, hiszen a spanyol pilóta minden bizonnyal legalább két évig az Aston Martinnál fog versenyezni, és ahogyan benne, úgy egykori csapattársában is megvan az elszántság.

„Az embernek minden évben fel kell tennie a kérdést, hogy mennyit hajlandó beleadni, hogy akar-e ugyanannyit, ha nem többet beleadni, mint amikor elkezdte – magyarázta Hamilton. – Hajlandó-e minden idejét a felkészülésre, az edzésre, a csapattal való munkára, valamint a teljesítményre áldozni? Ha bármikor is lesz olyan pillanat, hogy megérkezem és csak sodródom az árral, akkor nem tartozom ide, nem érdemlem meg az itteni pozíciómat, és abba kellene hagynom. Felteszem a kérdést magamnak, hogy képes vagyok-e erre, akarom-e ezt csinálni, és a válaszom igen.

A Mercedesnél természetesen már idén is ez volt a cél, ám a W13-as az év elején jelentősen elmaradt a Red Bull és a Ferrari autójától, és azóta is ezt a hátrányt próbálják ledolgozni. Hamilton elmondta, hogyan alakította át mindez a csapaton belüli dinamikát.

Bár a Mercedes közelebb került az élcsapatokhoz, még mindig hosszú utat kell megtenniük az újabb sikerekhez Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jared C. Tilton

„Összecsiszolódtunk, közelebb kerültünk egymáshoz, nyitottabbak lettünk, és egy férfiakkal teli teremben gyakrabban mutatták ki a sebezhetőségüket – fogalmazott. – Nagyon érdekes folyamat volt, és hálás vagyok, hogy részese lehettem. Alig várom, hogy visszatérjünk a sikerekhez, hogy végre nyerjünk és megszerezzük a bajnoki címet. Ez minden nehéz pillanatért kárpótolni fog minket.”