Vágólapra másolva!
Az ausztrál már a 8. körben tudta, hogy az Egyesült Államok Nagydíja "fájdalmas" lesz, és tovább folytatódnak a küzdelmei a szezon hátralevő részében is. Az egykor Max Verstappennel csatázó Ricciardo elkeseredett nyilatkozatott tett az austini versenyhétvégét követően. 

Daniel Ricciardo 2022-ben sem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Lando Norrisszal, így 2023-ban Oscar Piastri veszi át a helyét a McLarennél.
Az ausztrál a Q1-ben kiesett a kvalifikáción, és a 16. helyre állt fel Austinban, Norris pedig az első 10-en belülre került a rajtrácson.

A brit az erős hatodik helyen végzett, míg Ricciardo csak a 16. helyet tudta megszerezni, közel egy körrel lemaradva a futamgyőztes Max Verstappen mögött.

A verseny után a levert Ricciardo csak annak örült, hogy vége a versenynek.

Ricciardo megkönnyebbült, hogy ezen a hétvégén is túl van

- mondta Ricciardo a médiának.

"Nem három-négy tizedről van szó - még ez is hatalmas lemaradás -, ahogy emlékszem, amikor [2016-2018-ban] Max csapattársa voltam, ha három-négy tized hátrányban lettem volna, akkor már dobáltam volna a dolgokat a szobámban. De másodpercekkel vagyok lemaradva, és ez olyan távolinak tűnik. Egyszerűen bizarr."

Hiányzik a következetesség
"Tudom, hogy mit nem csinálok jól, azt hiszem, ez a következetességen is látszik" - magyarázta.
Megcsinálok egy zöld kört - tehát személyes legjobbat -, de aztán a következő köröm három-négy tizeddel lassabb. A legjobb köröm sem versenyképes, de még csak tartani sem tudom azt a szintet.
"A tavalyi év küzdelmes volt, de most, hogy visszatekintek, azt mondom: 'Ó, az igazából egész jó volt ehhez képest.'

Azért választom a nevetést, mert nem akarok sírni. Az utolsó három versenyen még mindig megteszem, amit tudok, de most már ott tartok, hogy nem fogok reménykedni, gondolkodni vagy várni semmit.

Csodálatos lesz az utolsó néhány verseny, megteszem, amit tudok, de az olyan napok, mint a mai, kicsit tehetetlenné teszik az embert."
- jelentette ki a reményvesztett ausztrál az Amerikai Nagydíjat követően.
Forrás