Társoldalunk:

Jól kezdett a Ferrari, de mindkét pilótát büntetés fenyegeti

2022.10.22. 10:24

Charles Leclerc és Carlos Sainz is jól érezte magát az autóban az USA Nagydíj pénteki napján. Ugyanakkor elképzelhető, hogy egyikük sem szállhat harcba a győzelemért, mivel sajtóértesülések szerint mindkettejüket a rajtrács végére sorolhatják.

Jól indult a Ferrari számára az USA Nagydíj hétvégéje, hiszen pénteken mindkét szabadedzésen ők végeztek az élen. Igaz, ennek valójában csak az első gyakorláson volt igazi jelentősége, ahol Carlos Sainz végül felülmúlta a nagy fölényben kezdő Max Verstappent. 

Leclerc csak a második szabadedzésen vett részt - galériaForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

Ami a másodikat illeti, Charles Leclerc-nek valójában mindössze Valtteri Bottast és Daniel Ricciardót kellett felülmúlnia. Ennek oka, hogy ők hárman nem vettek részt a nyitótréningen, és az első harmadban éltek azzal a lehetőséggel, hogy a Pirelli gumitesztje helyett közvetlenül a hétvége további részére készüljenek.

Valószínűleg ez volt a legforgalmasabb második szabadedzés, de jó móka voltnyilatkozta a monacói pilóta. – Sok kört teljesítettünk, ami azért jó, mert az első gyakorláson nem vezettem, és teszteltük a jövő évi prototípus gumikat. Összességében pozitív nap volt, kezdettől fogva jól éreztem magam az autóban, és alig várom, hogy lássam, mire leszünk képesek szombaton.”

Azok után, hogy Sainz mindenkinél gyorsabb volt az első gyakorláson, a második szabadedzésen közvetlenül a három említett pilóta mögött végzett. Ehhez persze alighanem kellett a szerencsés gumikiosztás is, ami a Red Bull esetében például nem volt meg.

[A szokásoshoz képest] más volt ez a péntek Austinban – kezdte. – Az első szabadedzésen sikerült teljesítenünk a programunkat, de a másodikat a Pirelli-tesztnek szenteltük, így másfél órán keresztül próbálgattuk a jövő évi abroncsokat anélkül, hogy változtattunk volna az autó beállításain. Ez azt is jelenti, hogy a szombati harmadik szabadedzés a szokásosnál is fontosabb lesz az időmérő előtt. Összességében viszonylag versenyképesek voltunk, így bizakodva várjuk a következő napot.”

A legutóbbi értesülések szerint Sainzot is megbüntethetikForrás: AFP/Jim Watson

Mindezek ellenére könnyen lehet, hogy a Ferrari nem szállhat harcba a győzelemért ezen a hétvégén. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, korábbi sajtóértesülések szerint Leclerc új erőforrást kap. A pénteki információk alapján viszont súlyosabb a helyzet, hiszen arról számoltak be, hogy őt és Sainzot is a mezőny végére sorolják, miután több motorelemet is cserélni fognak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK