Vágólapra másolva!
Egy új, várhatóan megbízhatóbb motort szerelnek be neki kísérleti jelleggel a hétvégi versenyen. Leclerc így már harmadszor fog rajtbüntetést kapni a szezonban.

A Motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, a Ferrari frissítette a motorját és az egyik új egységet öt rajthelyes büntetésért cserébe beszereli Charles Leclerc autójába a hétvégi USA Nagydíjon. A szabályok értelmében a V6-osokon 2025 végéig már csak a megbízhatóság javítása céljából szabad változtatni, az idén több műszaki fiaskót elszenvedő istálló ezért ilyen szándékkal veti be a frissítést, nem a teljesítmény közvetlen növelése érdekében.

Charles Leclerc Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

A büntetésnek a bajnoki ezüstéremért vívott küzdelemben lehet jelentősége, amiben Sergio Pérez jelenleg 1 ponttal vezet Leclerc előtt. Az amerikai pályán kedvezők az előzési lehetőségek, bizonyára ezért időzítette ide a Ferrari a motorfrissítést.

Leclerc így már a hatodik erőforrását kezdi majd használni, előzőleg a Kanadai és a Belga Nagydíjon kapott büntetést a keret túllépése miatt.

Az olasz szakportál szerint a csapat másik pilótája, Carlos Sainz idén nem kapja meg az új részelemekkel továbbfejlesztett motort, mivel azt kísérleti jelleggel próbálják ki, és ha minden a tervek szerint működik, csak akkor maradnak ennél a változatnál 2023-ra.