Társoldalunk:

Verstappen és a Red Bull a leghalálosabb párost alkotja

2022.10.10. 14:54

A nemzetközi sajtó elsősorban a címét megvédő és második világbajnoki trófeáját megnyerő Max Verstappennek, a Red Bull holland versenyzőjének a teljesítményét méltatta a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíj másnapján.

 A 40 percesre rövidült szuzukai versenyen is fölényes győzelmet arató Verstappen számára a leintés után vált bizonyossá, hogy 2021 után ismét ő az F1 világbajnoka. Lássuk, hogyan reagáltak a vasárnapi futamra és annak következményeire világszerte!

Nagy-Britannia:
The Telegraph:
"Verstappen megerősítette legyőzhetetlen státuszát."
The Guardian:
"Ez a szezon Verstappené volt, aki bajnokhoz méltó módon vezetve, szinte felfoghatatlan magabiztossággal és könnyedséggel érte el a sikereket. Ennek ellenére bizonyos, hogy ezért a világbajnoki címért is meg kellett dolgoznia."
Daily Mail:
"Max Verstappen már olyan Forma-1-es nagyságok közé tartozik, mint Lewis Hamilton, Michael Schumacher és Fernando Alonso....az esős Japán Nagydíjon nyújtott fölényes teljesítménye pedig kétszeres világbajnokhoz méltó volt."

Spanyolország:
Marca:
"Max Verstappen világbajnok. Ezt már jó ideje tudtuk, csak meg kellett várni, hogy a matematika megerősítse."
Mundo Deportivo:
"Verstappen és a Red Bull a leghalálosabb párost alkotja. Két alapvető tényező találkozik: egy csapat és egy versenyző, aki szinte mindent tökéletesen csinál".

Franciaország:
Le Figaro:
"Max Verstappen a trónján maradt a tavalyi első világbajnoki címe után, amelyet az idény utolsó futamának utolsó körében nyert meg. Ezúttal azonban az izgalom legcsekélyebb nyoma nélkül, négy futammal a vége előtt bebiztosította a címvédést."

Ausztria:
Kronen Zeitung:
"Verstappen a világbajnokság királya."
Kurier:
"Max Verstappen mindent jól csinált a Japán Nagydíjon Szuzukában. A holland ismét hibátlan versenyt futott a vizes pályán, és nagy fölénnyel nyert Sergio Pérez, valamint Charles Leclerc előtt."

Svájc:
Blick:
"Ilyen még nem volt: Max Verstappen a verseny utáni interjú közben vált világbajnokká. Előbb káosz az eső miatt, aztán számolgatás és értetlenkedés a leintés után. Ami tény: Verstappen másodszor világbajnok."
Tages-Anzeiger:
"Max Verstappen megnyerte a 40 perces Japán Nagydíjat Szuzukában, majd következett a hosszan tartó bizonytalanság a világbajnoki címet illetően. Méltó lezárása volt ez az eső miatt kaotikussá váló futamnak."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK