Társoldalunk:

Botrány az F1-ben: az önfejű FIA magára haragította a csapatokat és a sportág vezetőit

2022.09.21. 14:54

Kedd délután hivatalossá vált a Forma-1 2023-as versenynaptára, a bejelentéssel együtt, majd nem sokkal azt követően pedig a legnagyobb kérdésnek számító Monacói Nagydíj jövőjéről is információk kerültek nyilvánosságra. Azonban az eredeti tervek szerint ezeknek a leleplezéseknek nem szeptember 20-án kellett volna sorra kerülni.

A Motorsport információi szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentése a jövő évi menetrendről váratlanul érte a Forma-1 vezetőségét, és jelentősen fel is bosszantotta őket.Mohammed bin Szulajmék ugyanis nem tájékoztatták Stefano Domenicaliékat arról, hogy kedd délután közzéteszik a versenynaptárat, ezzel leleplezték azt a kiemelkedően fontos hírt is, hogy a monte-carlói pályával szerződést hosszabbított a sportág.Az F1 így kénytelen volt maga is közzétenni egy közleményben a 2023-as naptárt, majd nem sokkal később a Monacói Nagydíjjal 2025-ig megkötött szerződésről szóló bejelentést is megosztották a nagyvilággal.

Domenicaliékat váratlanul érte az FIA keddi közleménye, ám kénytelenek voltak ők is gyorsan reagálni ráForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

A korábban a Red Bull vezető rendszertechnikusaként dolgozó Daniel Drury emellett arról is tájékoztatott, hogy az FIA mindössze két órával a közlemény megjelenése előtt osztotta meg a versenynaptárat a Forma-1-es istállókkal. Azokkal a csapatokkal, akik korábban ráadásul nem is mentek bele a két tripla hétvégébe, közülük is elsősorban az Egyesült Államok-Mexikó-Brazília hármasba, amelyet október 22-én, október 29-én és november 5-én, azaz három egymást követő héten rendeznek majd meg. 

Ezek miatt, illetve az alapján, hogy a rekordszámú 24 verseny helyszínére összesen több mint 130 ezer kilométert utaznak majd a csapatok, várható, hogy a következő hetekben éri még néhány kritika a versenynaptárt, ám mégis valószínűtlen, hogy módosulni fog a kedden megjelent menetrend.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK