Társoldalunk:
Hírlevél

Ez a véleménye Alonsónak a rekorddöntésről

2022.09.20. 08:50

A következő versenytől Fernando Alonso lesz a csúcstartó az F1-es futamokon való részvételekben, és ennek kapcsán megemlített egy hihetetlen számot, hány versenyig juthat.

A következő versenytől Fernando Alonso lesz a Forma-1 legtöbbször rajthoz álló pilótája, 350 futamig még senki sem jutott a sportág történetében. Kimi Räikkönentől veszi át a stafétabotot, bár saját bevallása szerint őt ezt különösebben nem érdekli.

„Tudom, hányszor álltam rajthoz, mert minden nagydíjon szembesítenek vele. Engem annyira nem foglalkoztat. Boldog vagyok, hogy ilyen sok éve a Forma-1-ben vagyok, és még kettőt, vagy többet itt töltök" – idézte a kétszeres bajnokot az Autosport.

Alonso 41 éves, de két évig még biztos a mezőnyben maradForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Biztosan elérem a 400 versenyt, ez hatalmas szám. Mutatja, mennyire szeretem a sportágat, mennyire elkötelezetten teljesítek magas szinten.„Ha nem teljesítenék jól, biztosan nem indítottak volna 400 nagydíjon."

Az Aston Martinnál, amely 2023-tól a csapata lesz, nem zárták ki azt a lehetőséget, hogy a most 41 éves Alonso akár 45 éves koráig vagy még tovább is versenyezni fog.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK