Társoldalunk:

Újabb futamot hagyhat ki a lélegeztetőgépre került pilóta

2022.09.17. 11:18

Alexander Albon először szólalt meg vakbélműtétje és az azt követő komplikációk óta. A Williams pilótája köszönetet mondott az orvosoknak és a támogatóinak, és elárulta, egyáltalán nem lesz könnyű olyan állapotba kerülnie, hogy részt vehessen a Szingapúri Nagydíjon.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Alexander Albon súlyos állapotba került, miután vakbélműtétjét követően komplikációk léptek fel, és lélegeztetőgépre kellett tenni. A thai versenyző azóta szerencsére jobban lett, és már a kórházat is elhagyhatta, ám könnyen lehet, hogy az Olasz után a Szingapúri Nagydíjat is ki kell hagynia.

Albon üzent a követőinek

Nem sokkal azután, hogy a Williams egy hete bejelentette, hogy Albont Nyck de Vries helyettesíti, a 26 éves pilóta üzent a közösségi médiában, ám azóta viszont sokáig nem nyilvánult meg. Egészen mostanáig, ugyanis egy, a közösségi médiában megosztott videóban tett egy rövid helyzetjelentést az állapotáról.

Elég jól érzem magam, rendben vagyok – kezdte, miután üdvözölte a követőit. – Szombaton nyilván volt egy kis problémám, és az orvosok csodálatos munkát végeztek. Nagyon hálás vagyok, hogy egészségügyileg rendbe hoztak, és keddre sikerült kikerülnöm a kórházból.”

A Williams már korábban sem állította, hogy Albon biztosan ott lehet a szeptember 30-a és október 2-a között esedékes Szingapúri Nagydíj hétvégéjén, hiszen mindezt csupán célként fogalmazták meg. A kétszeres dobogós ugyanakkor egyértelművé tette, hogy nagy kihívás előtt áll ezen a téren.

Azóta Monacóban vagyok, elkezdtem sétálgatni – folytatta. – A cél, hogy Szingapúrra készen álljak, ami nehéz lesz, [mert] ez az egyik legkeményebb verseny, ahová megyünk. Szóval nem lesz könnyű, de tegyük magasra a lécet, és meglátjuk, mi történik.”

Azt nem lehet mondani, hogy a Forma-1-es közösség egy emberként aggódott Albonért, hiszen a komplikációról és a lélegeztetőgépről szóló híreket a Williams csak utólag tette közzé. Ettől függetlenül rengeteg támogatást kapott a szurkolóktól, amiért rendkívül hálás. 

Albon szerint nehéz lesz megvalósítania a szingapúri visszatéréstForrás: NurPhoto via AFP/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

„Szeretném gyorsan megköszönni a sok kedves üzenetet – jelentette ki. – Mindegyiket elolvastam, vagy legalábbis amennyit csak tudtam, és agyon sokat jelentenek. Köszönöm, remélhetőleg találkozunk Szingapúrban, és béke veletek!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK