Újabb futamot hagyhat ki a lélegeztetőgépre került pilóta

Forma-1, Alexander Albon, Belga Nagydíj 2022, futam
Alexander Albon of Thailand driving the (23) Williams FW44 Mercedes talk to the press after the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps In Spa - Belgium on 27 August 2022. (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Alexander Albon először szólalt meg vakbélműtétje és az azt követő komplikációk óta. A Williams pilótája köszönetet mondott az orvosoknak és a támogatóinak, és elárulta, egyáltalán nem lesz könnyű olyan állapotba kerülnie, hogy részt vehessen a Szingapúri Nagydíjon.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Alexander Albon súlyos állapotba került, miután vakbélműtétjét követően komplikációk léptek fel, és lélegeztetőgépre kellett tenni. A thai versenyző azóta szerencsére jobban lett, és már a kórházat is elhagyhatta, ám könnyen lehet, hogy az Olasz után a Szingapúri Nagydíjat is ki kell hagynia.

Albon üzent a követőinek

Nem sokkal azután, hogy a Williams egy hete bejelentette, hogy Albont Nyck de Vries helyettesíti, a 26 éves pilóta üzent a közösségi médiában, ám azóta viszont sokáig nem nyilvánult meg. Egészen mostanáig, ugyanis egy, a közösségi médiában megosztott videóban tett egy rövid helyzetjelentést az állapotáról.

– kezdte, miután üdvözölte a követőit. – Szombaton nyilván volt egy kis problémám, és az orvosok csodálatos munkát végeztek. Nagyon hálás vagyok, hogy egészségügyileg rendbe hoztak, és keddre sikerült kikerülnöm a kórházból.”

A Williams már korábban sem állította, hogy Albon biztosan ott lehet a szeptember 30-a és október 2-a között esedékes Szingapúri Nagydíj hétvégéjén, hiszen mindezt csupán célként fogalmazták meg. A kétszeres dobogós ugyanakkor egyértelművé tette, hogy nagy kihívás előtt áll ezen a téren.

Azóta Monacóban vagyok, elkezdtem sétálgatni – folytatta. – A cél, hogy Szingapúrra készen álljak, ami nehéz lesz, [mert] ez az egyik legkeményebb verseny, ahová megyünk.

Szóval nem lesz könnyű, de tegyük magasra a lécet, és meglátjuk, mi történik.”

Azt nem lehet mondani, hogy a Forma-1-es közösség egy emberként aggódott Albonért, hiszen a komplikációról és a lélegeztetőgépről szóló híreket a Williams csak utólag tette közzé. Ettől függetlenül rengeteg támogatást kapott a szurkolóktól, amiért rendkívül hálás.

Albon szerint nehéz lesz megvalósítania a szingapúri visszatérést Forrás: NurPhoto via AFP/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

„Szeretném gyorsan megköszönni a sok kedves üzenetet – jelentette ki. – Mindegyiket elolvastam, vagy legalábbis amennyit csak tudtam, és agyon sokat jelentenek. Köszönöm, remélhetőleg találkozunk Szingapúrban, és béke veletek!”