Társoldalunk:
Hírlevél

Lélegeztetőgépre került az F1-es pilóta

2022.09.12. 18:29

Sokkoló részleteket közöl csapata az Olasz Nagydíjat kihagyó Alexander Albonról. A Williams pilótájánál komplikációk léptek fel az egyébként sikeres műtét után, aminek következtében az intenzív osztályra szállították, de azóta már jól van.

Szombaton, közvetlenül a harmadik szabadedzés előtt érkezett a hír, hogy Alexander Albont Nyck de Vries helyettesíti az Olasz Nagydíj hátralévő részében, ugyanis a thai versenyzőt vakbélgyulladással diagnosztizálták. A Williams pilótája nem sokkal később még a közösségi médiában viccelődött a történtekkel kapcsolatban, de most kiderült, hogy az események kifejezetten negatív fordulatot vettek.

Albon szombaton még igyekezett humorosan felfogni a történteket

A grove-i alakulat hétfőn délután közleményt adott ki, amelyben tájékoztatták a nagyközönséget Albon állapotáról. Ebből kiderült, hogy a 26 esztendős versenyzőt a helyi San Gerardo kórházba szállították, és annak rendje és módja szerint zárt hasüregbeli műtétet végeztek el rajta. A beavatkozás sikeres volt, ám itt még nem volt vége az eseményeknek.

Albonnál ugyanis egy ismert, ám ritka szövődmény következtében komplikáció lépett fel, és ez légzési nehézségekhez vezetett. Emiatt a thai versenyzőt intubálták és az intenzív osztályra szállították.

Szerencsére ezután pozitívan alakultak a dolgok: Albon állapota javult az éjszaka folyamán, így vasárnap le is vették a lélegeztetőgépről. Hétfőn visszaszállították az általános osztályra, és kedden várhatóan el is hagyhatja a kórházat.

A közlemény arra is kitér, hogy Albon szeretné megköszönni a kórház ápolóinak és altatóorvosainak, valamint az intenzív osztályon dolgozóknak a támogatást. A kétszeres dobogós emellett az FIA orvosi csapatának, saját teljesítményedzőjének, a Williams-istállónak és a HINTSA Performance ügyvezető igazgatójának is hálás.

Albon szeme előtt a szingapúri hétvége lebegForrás: NurPhoto via AFP/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

A thai pilóta teljes mértékben a felépülésre és a szűk három hét múlva esedékes Szingapúri Nagydíjra történő felkészülésre koncentrál. A közlemény arra nem tér ki, hogy Albon szereplése mennyire biztos a városállamban rendezett futamhétvégén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK