A Mercedes csapatfőnöke üzent a felelőtlenül twitterező fiataloknak

Forma-1, Oscar Piastri
2022-05-19 13:32:04 BARCELONA - Oscar Piastri (Alpine reserve driver) at the Circuit de Barcelona-Catalunya on the Thursday before the Grand Prix of Spain. REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff nem tartja megfontoltnak azt, hogy Oscar Piastri egy nyilvános Twitter-posztban azonnal reagált az Alpine korai bejelentésére augusztus elején, a Red Bull főnöke pedig nem érti, miként került ilyen helyzetbe a francia istálló.

Miután Fernando Alonso az Aston Martinhoz igazolt, az Alpine gyorsan bejelentette, hogy a 2022-es tartalékpilótájuk, Oscar Piastri lesz a spanyol utódja. A csapat közleményét azonban néhány órával később Piastri a saját közösségi oldalán cáfolta azzal, hogy nem kötött szerződést az Alpine-nal 2023-ra, és nem fog jövőre náluk versenyezni. A nyári szünetről visszatérve a rivális csapatok vezetőit is megkérdezték, mit gondolnak erről az esetről.

"Nagyobb problémáim is vannak, mint élvezni az életet az erkélyen ülve, ahogy a Muppet Show-ban teszik, és nézni, ahogy a show a szemem előtt zajlik – nyilatkozta a Mercedes első embere, Toto Wolff a Motorsportnak, amikor a pilótapiaci helyzetről kérdezték. – Fontosnak tartom, hogy tiszteletben tartsák a juniorprogramokat.

De nincs rálátásom a szerződésekre. Hiszek a karmában és az becsületben, de nem azért vagyok itt, hogy ítélkezzek, mert ahogy mondtam, nem ismerem a jogi helyzetet."

Az elmúlt években az Alpine-énál is nagyobb juniorprogrammal szembesülő Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke együttérez kollégájával, Otmar Szafnauerrel abban, hogy ennél nagyobb hűséget kellett volna mutatnia a fiatal ausztrál pilótának.

„Azért sem értem igazán a helyzetet, mert megfelelő szerződésekkel ilyen nem történhetne. Gondolom

– mondta Horner a Sky Sportson. – Nyilvánvalóan nem tudom, hogy pontosan mi áll a szerződésükben. De az, hogy így kijelentette, hogy jövőre nem fogja vezetni az Alpine-t, azt mutatja, hogy valami határozottan nincsen rendben."

Piastri (balra) már a Formula Renault Európa-kupában is sikeres volt, ahol 2018-ban Horner csapatánál versenyzett Forrás: DPPI via AFP/Clement Luck

– folytatta a Red Bull főnöke. – Az Arden csapatnál [amit Horner az édesapjával együtt alapított] vezetett a Forma-4-ben és a Formula Renault-ban, így elég jól ismerem. Viszont egy kicsit nagyobb zűrzavar van a debütálásával kapcsolatban, mint ami kellene."