Társoldalunk:

A Mercedes csapatfőnöke üzent a felelőtlenül twitterező fiataloknak

2022.08.30. 12:07

Toto Wolff nem tartja megfontoltnak azt, hogy Oscar Piastri egy nyilvános Twitter-posztban azonnal reagált az Alpine korai bejelentésére augusztus elején, a Red Bull főnöke pedig nem érti, miként került ilyen helyzetbe a francia istálló.

Miután Fernando Alonso az Aston Martinhoz igazolt, az Alpine gyorsan bejelentette, hogy a 2022-es tartalékpilótájuk, Oscar Piastri lesz a spanyol utódja. A csapat közleményét azonban néhány órával később Piastri a saját közösségi oldalán cáfolta azzal, hogy nem kötött szerződést az Alpine-nal 2023-ra, és nem fog jövőre náluk versenyezni. A nyári szünetről visszatérve a rivális csapatok vezetőit is megkérdezték, mit gondolnak erről az esetről.

"Nagyobb problémáim is vannak, mint élvezni az életet az erkélyen ülve, ahogy a Muppet Show-ban teszik, és nézni, ahogy a show a szemem előtt zajlik – nyilatkozta a Mercedes első embere, Toto Wolff a Motorsportnak, amikor a pilótapiaci helyzetről kérdezték. – Fontosnak tartom, hogy tiszteletben tartsák a juniorprogramokat. Ám néhány kölyöknek óvatosabbnak kellene lennie a Twitteren abban, hogy mit mondanak a multinacionális szervezetekről. De nincs rálátásom a szerződésekre. Hiszek a karmában és az becsületben, de nem azért vagyok itt, hogy ítélkezzek, mert ahogy mondtam, nem ismerem a jogi helyzetet."

Az elmúlt években az Alpine-énál is nagyobb juniorprogrammal szembesülő Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke együttérez kollégájával, Otmar Szafnauerrel abban, hogy ennél nagyobb hűséget kellett volna mutatnia a fiatal ausztrál pilótának.

„Azért sem értem igazán a helyzetet, mert megfelelő szerződésekkel ilyen nem történhetne. Gondolom a Renault és az Alpine azért fektetett ennyit a juniorkarrierjébe, mert őt tartották a jövő reményének, ilyen körülmények után pedig kéne lennie egy kis hűségnek – mondta Horner a Sky Sportson. – Nyilvánvalóan nem tudom, hogy pontosan mi áll a szerződésükben. De az, hogy így kijelentette, hogy jövőre nem fogja vezetni az Alpine-t, azt mutatja, hogy valami határozottan nincsen rendben."

Piastri (balra) már a Formula Renault Európa-kupában is sikeres volt, ahol 2018-ban Horner csapatánál versenyzettForrás: DPPI via AFP/Clement Luck

Remélem, megoldódik [a szituáció], mert ő is egy nagyszerű fiatal tehetség, akinek a mezőnyben kéne lennie – folytatta a Red Bull főnöke. – Az Arden csapatnál [amit Horner az édesapjával együtt alapított] vezetett a Forma-4-ben és a Formula Renault-ban, így elég jól ismerem. Viszont egy kicsit nagyobb zűrzavar van a debütálásával kapcsolatban, mint ami kellene."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK