Társoldalunk:

A szenvedő Ricciardo már alig várta a szünetet

2022.08.03. 07:22

Lando Norris a Hungaroringen is a középmezőny legjobbja volt, ausztrál csapattársa azonban az egyforma stratégia ellenére ismét sokkal jobban szenvedett a futamon, végül pedig egy időbüntetésnek is köszönhetően a pontszerzésre sem volt esélye.

Lando Norris sokáig hősiesen tartotta a szombaton bravúrral megszerzett negyedik rajthelyét, de miután Lewis Hamilton és a két zárkózó Red Bull is megelőzte őt, viszonylag magányos versenyt vívott a hetedik helyen autózva. A brit ezzel az eredménnyel megerősítette összetettben is a hetedik pozícióját, azaz a három élcsapatot nem számítva a mezőny legeredményesebb pilótája. A szezon során pedig ez már a negyedik olyan futam volt, ahol Ferrarin, Red Bullon és Mercedesen kívül nem előzte meg más autó, de ezenkívül háromszor is csak egy Alpine tudta megelőzni az imolai harmadik helyezettet.„Örülni kell a hetedik helynek, noha a szombat után természetesen mindannyian egy kicsit többet kívántunk, de ma nem volt olyan a tempónk, hogy felvegyük a lépést a gyorsabb autókkal – mondta Norris. –

A 62 másodperces lemaradás a közvetlenül előttem lévőtől [Charles Leclerc-től] elég sokatmondó, így az Alpine-okkal kellett inkább harcolnunk."

Adrian Seidl csapatfőnök is elmondta, hogy Norris a maximumot hozta ki a futamból, és az először Franciaországba megérkezett fejlesztés egyértelműen a negyedik leggyorsabb csapattá tette a McLarent. A német szakember megköszönte mindenkinek a munkát és jó pihenést kívánt, de előtte elárulta, hogy Ricciardo a Norriséval megegyező stratégia ellenére is jobban szenvedett az abroncsokkal a Hungaroringen.

Daniel Ricciardo ugyanis izgalmasabb időszakot élt át csapattársánál. A rajtnál Kevin Magnussennel ért össze, de a legjobb tízben tudott maradni. Az első kerékcseréje után a két kakaskodó Alpine-t egy mozdulattal meg tudta előzni, ám később a második bokszkiállása után küzdött a kemény keverékű gumik felmelegítésével, majd össze is ütközött Lance Stroll-lal, aminek köszönhetően az ausztrál ötmásodperces időbüntetést kapott és elveszítette a pontszerzési esélyeit.

„Sajnos több volt a negatívum, mint a pozitívum. A rajtot jól kaptam el, de (...) utána az első kör egy káosz volt. Aztán a lágy [gumik] teljesen elfogytak, de a közepes is csak egy kicsit volt jobb, bár az Alpine-ok elleni kettős előzésen jól szórakoztam – értékelte a Magyar Nagydíjat Ricciardo. – Majd amikor kijöttünk a keményeken, Stroll pedig lágyakra váltott, nem tudtuk tartani őt. Megpróbáltam elkerülni az érintkezést, de nem tudtam, és sajnos hozzáértem, megpördítettem, így büntetést kaptam. Nagyon várom a szünetet, és megpróbálok kicsit nagyobb sebességgel visszatérni az év második felében."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK