Társoldalunk:

Alonso teljesítményét hihetetlennek tartja egy másik kétszeres világbajnok

2022.06.24. 14:54

A 2012-es Német Nagydíj óta először indulhatott az első sorból Fernando Alonso Kanadában, a teljesítménye pedig a hozzá hasonlóan kétszeres világbajnok Mika Häkkinent is lenyűgözte.

Fernando Alonso 2001-ben debütált a Forma-1-ben – éppen abban az évben, amely a finn Mika Häkkinen számára a végső volt a sportágban. A spanyol idén már a tizenkilencedik F1-es szezonjában jár, és semmi nem utal arra, hogy ez az utolsó(k egyike) lenne. A Kanadai Nagydíj péntekjén és szombatján is elképesztő teljesítményt nyújtott, a vizes pályás időmérőn pedig a második helyet sikerült megszereznie – legutóbb közel tíz éve sikerült ez Alonsónak.

A szabadedzések alapján szinte nem is volt meglepő, hogy Alonso rajtolhatott Verstappen mellől MontrealbanForrás: AFP/Jim Watson

„Fernando az utolsó szezonomban kezdett az F1-ben versenyezni, így hihetetlen több mint húsz évvel később a rajtrács első sorában látni! Még mindig szeret a Forma-1-ben versenyezni, és a szombati, kihívásokkal teli időjárási körülmények között a lehető legtöbbet hozta ki, amivel megszerezte a második rajtkockát – mondta Häkkinen. – Hatalmas mentális és fizikai erőre, valamint kitartásra van szükség ahhoz, hogy ezen a szinten versenyképes tudjon maradni, így Fernando számára nem kis teljesítmény, hogy a pole pozícióért küzdött!"

A verseny ugyanakkor nem sikerült túl jól a spanyolnak, ahol motorhiba is hátráltatta, valamint egy hajrábeli többszörös irányváltás miatt meg is büntették öt másodpercre, így végül egészen a kilencedik helyig esett vissza.

A szokásos futamértékelőjében Häkkinen elárulta, nem lepte meg Verstappen győzelme a montreali pályán, de a Red Bull megbízhatósági problémája Pérez kiesésénél annál inkább. A finn szerint a Mercedes Kanadában bebizonyította, hogy az övék a harmadik legerősebb autó, és előrelépést is észrevett az Ezüstnyilakon. A kétszeres világbajnok hozzátette: örül, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség új szabályt hozott a pattogás megfékezése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK