Verstappent a csúnya szavak mellőzésére kérték, miután Leclerc kieséséről beszélt

Forma-1, Max Verstappen, Azeri Nagydíj 2022, futam
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 12: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing poses for a photo with his trophy after the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 12, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc balszerencsés kiesése kapcsán Verstappen egy csúnya szót is használva nyilatkozott, és emlékeztetett rá, hogy másokkal, köztük vele is történt már hasonló pech.

Max Verstappen sosem riad vissza a keményebb szavak és kifejezések használatától, amikor szenvedélyesen beszél. Az Azeri Nagydíj utáni sajtótájékoztatón megkérdezték tőle, hogy mit szól Charles Leclerc motorhibából eredő kieséséhez, és ennek kapcsán is éles volt a nyelve, bár kifejezetten trágár szavakat nem használt.

„Ilyen a versenyzés. Engem is, másokat is ért korábban balszerencse, most Charles járt így. Természetesen én is csalódott lennék a helyében" – mondta az 1. helyről kieső Leclerc balszerencséjéről.

Verstappen nyert Bakuban Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Felelevenítette, hogy az első három versenyen kétszer romlott el az autója. „Mindig törekedni kell a javulásra. „Mi is ezt tettük a szezon elején. Nem kellemes, bosszantó, de ebből tanulunk és így változtatunk. Mindig résen kell lenni, mert bármi megtörténhet, el kell kerülni a problémákat" – mondta Verstappen.

Ezután a csúnya szót tartalmazó "shit happens" kifejezést használta, ami szebben fordítva annyit jelent, hogy bármikor beüthet a krach.

A sajtótájékoztató moderátora rászólt a hollandra, hogy próbáljon szépen fogalmazni,

aki azzal intézte el a felszólítást, hogy „ugyan már, ez nem is káromkodás." Viccelődve aztán hozzátette, legközelebb hamarabb káromkodik, hátha akkor hamarabb véget ér a kötelező program a nyilatkozatokkal.

A szezon harmadánál Verstappen áll a tabella élén, csapattársát, Sergio Pérezt 21, Leclerc-t 34 ponttal előzi meg.