Társoldalunk:

Verstappent a csúnya szavak mellőzésére kérték, miután Leclerc kieséséről beszélt

2022.06.13. 10:52

Charles Leclerc balszerencsés kiesése kapcsán Verstappen egy csúnya szót is használva nyilatkozott, és emlékeztetett rá, hogy másokkal, köztük vele is történt már hasonló pech.

Max Verstappen sosem riad vissza a keményebb szavak és kifejezések használatától, amikor szenvedélyesen beszél. Az Azeri Nagydíj utáni sajtótájékoztatón megkérdezték tőle, hogy mit szól Charles Leclerc motorhibából eredő kieséséhez, és ennek kapcsán is éles volt a nyelve, bár kifejezetten trágár szavakat nem használt.

„Ilyen a versenyzés. Engem is, másokat is ért korábban balszerencse, most Charles járt így. Természetesen én is csalódott lennék a helyében" – mondta az 1. helyről kieső Leclerc balszerencséjéről.

Ez normális, de minden azon múlik, hogyan reagálunk rá.

Verstappen nyert BakubanForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Felelevenítette, hogy az első három versenyen kétszer romlott el az autója. „Mindig törekedni kell a javulásra. „Mi is ezt tettük a szezon elején. Nem kellemes, bosszantó, de ebből tanulunk és így változtatunk. Mindig résen kell lenni, mert bármi megtörténhet, el kell kerülni a problémákat" – mondta Verstappen.

Ezután a csúnya szót tartalmazó "shit happens" kifejezést használta, ami szebben fordítva annyit jelent, hogy bármikor beüthet a krach. A sajtótájékoztató moderátora rászólt a hollandra, hogy próbáljon szépen fogalmazni, aki azzal intézte el a felszólítást, hogy „ugyan már, ez nem is káromkodás." Viccelődve aztán hozzátette, legközelebb hamarabb káromkodik, hátha akkor hamarabb véget ér a kötelező program a nyilatkozatokkal.

A szezon harmadánál Verstappen áll a tabella élén, csapattársát, Sergio Pérezt 21, Leclerc-t 34 ponttal előzi meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK