Társoldalunk:

Leclerc szerint nem mérvadóak a köridők, de ő és Sainz is bizakodó

2022.06.10. 19:41

Az Azeri Nagydíj második szabadedzése után Charles Leclerc úgy véli, az időmérős szimuláció során teljesített köridők nem reprezentatívak, mert senki nem autózott tiszta pályán. A monacói pilóta optimista a versenytempót illetően, ahogyan Carlos Sainz is bizakodva várja a továbbiakat.

A Ferrarinak látszólag sikerült előrelépnie az Azeri Nagydíj pénteki napján, hiszen míg az első szabadedzést Sergio Pérez, addig a másodikat Charles Leclerc zárta az élen. Ráadásul úgy tűnik, hogy a maranellóiak a versenytempó tekintetében is körülbelül egálban vannak a Red Bull-lal, ami szintén fejlődés az elmúlt hétvégékhez képest. 

Leclerc mindenkinél gyorsabb volt a második szabadedzésen - GalériaForrás: AFP/Ozan Kose

A monacói pilóta 248 ezreddel zárt Pérez, és további 108-cal Max Verstappen előtt a magyar idő szerint késő délután rendezett gyakorláson. A négyszeres futamgyőztes elégedetten zárta a napot, ám hangsúlyozta, az egykörös tempót illetően nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

Tisztességesen alakult az első nap – kezdte értékelését. – Az első edzésről jól fejlődtünk a másodikra, jól dolgozott a csapat. A köridők nem reprezentatívak, mert a második tréningen senki sem rakott össze rendes kört. Van lehetőségünk tovább javulni. Elég erősnek tűnt a versenytempónk, jól éreztem magam az autóban. Ami a gumikat illeti, azokat is rendben találtam, a hosszú etapon egyáltalán nem szemcsésedtek, ez kedvező.”

Carlos Sainz szintén optimista a hétvége hátralévő részével kapcsolatban, még akkor is, ha egyik szabadedzés sem alakult számára ideálisan. Az első gyakorláson a delfinezés okozott neki nehézséget, utána pedig nem tudott javítani a lágy abroncsokon, aminek következtében csak az 5. helyen zárt Fernando Alonso mögött.

Érdekes péntek volt, ahogyan az Bakuban lenni szokott – fogalmazott. – Sok kihívást okozott az első edzés, szenvedtem az autó pattogásától, nem éreztem jól magam. A második gyakorlásra a megfelelő irányban indultunk el, javult az autó tempója és az érzete is. Simán ment a második edzés, noha sárga zászló miatt nem tudtam befejezni a gyorskörömet a lágy gumin. Várom, hogy holnapra tovább fejlődjünk, és tiszta időmérőnk legyen.” 

Sainz csapattársához hasonlóan optimistaForrás: AFP/Natalia Kolesnikova

A Ferrari, illetve Leclerc zsinórban a negyedik pole pozícióját szerezheti meg a kvalifikáción, ám a versenyeken nincsenek jó formában. A maranellóiaknak mindenképpen az lehet a céljuk, hogy megszakítsák a Red Bull négy futam óta tartó győzelmi sorozatát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK