Társoldalunk:
Hírlevél

Marko szerint elveszítik Gaslyt, ha nem adnak neki második esélyt

2022.04.01. 18:43

Helmut Marko úgy véli, amennyiben nem adják oda Pierre Gaslynak a Red Bull egyik ülését, a francia pilóta szerződése lejártával távozni fog a bikások kötelékéből. Az érintett ismét kijelentette, hogy győzelmekért akar harcolni.

Pierre Gaslyt 2019-ben mindössze 12 futam után lefokozta a Red Bull, azóta viszont a középmezőnybeli pilóták közül az egyik legjobb teljesítményt nyújtja. A Toro Rossóval, illetve az Alpha Taurival háromszor is felállhatott a dobogóra, tavaly pedig nem rajta múlott, hogy nem szerezték meg a konstruktőri bajnokság 5. helyét az Alpine előtt, amivel megjavították volna a faenzai istálló történetének legjobb eredményét. 

Sokan megadnák Gaslynak a második esélyt a Red BullnálForrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Clive Mason

Mindezek ellenére idén is az Alpha Taurinál kell bizonyítania, és nagyon úgy tűnik, hogy sorsa a jövő évre vonatkozóan sem kizárólag a saját kezében van, legalábbis ami az előrébb jutást illeti. Ugyanakkor sokan úgy gondolják, hogy rászolgált a második esélyre, köztük a tízszeres futamgyőztes, a Toro Rosso egykori résztulajdonosa, Gerhard Berger is. Helmut Marko egyetért honfitársával, de kiemelte, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet.

Gerhardnak igaza van, de jelenleg még szerződésünk van Checóval [Sergio Pérez – a szerk.] – nyilatkozta a Red Bull tanácsadója a Formel1.de-nek. – Össze kell hasonlítani a két pilóta teljesítményét, és Checóval még van időnk az év közepéig [hogy megkezdjük a tárgyalásokat]. Gaslyval 2023-ig van szerződésünk, és már most világos, hogy ha ez lejár, és nem tudunk neki lehetőséget adni a feljebb lépésre, nagy valószínűséggel elveszítjük őt, amit nem akarunk.”

Gasly többször is hangot adott annak, hogy örülne egy második esélynek a nagycsapatnál, év elején pedig odáig ment, hogy kijelentette, az idei ülést jobban megérdemelte volna Péreznél. A 26 éves versenyző most is hangsúlyozta, hogy élcsapatnál szeretne versenyezni.

Jelenleg arra koncentrálok, hogy a legjobbamat nyújtsam, de nyilván gyors autóban akarok ülni, hogy győzelmekért harcoljak, ez az egyetlen, ami számít – idézi azAutosport. –Nyerni szeretnék a Forma-1-ben, és olyan kocsival kell rendelkeznem, amely ezt lehetővé teszi számomra. Ezt majd megbeszéljük Helmuttal, amikor eljön a megfelelő pillanat.” 

Pérez jól kezdte az évet, ami Gasly számára nem jó hírForrás: AFP/Andrej Isakovic

Hozzá kell tenni, hogy az eddigi futamok alapján a Red Bullnak nem lesz könnyű dolga, hiszen egyelőre úgy tűnik, hogy Pérez sokkal jobban teljesít, mint tavaly, főleg egy körön. Ha pedig hosszabb távon is sikerül fenntartania ezt a formát, akkor Gasly szereplésétől függetlenül az energiaitalosok nehezen tudnák megindokolni, hogy miért válnak meg tőle.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK