Társoldalunk:
Hírlevél

Egy korábbi világbajnok védelmébe vette Masit

2022.01.23. 07:25

Jacques Villeneuve nem menesztené a posztjáról Michael Masi versenyigazgatót, szerinte nagyrészt mindent helyesen csinált az Abu-Dzabi Nagydíjon a nagy nyomás közepette.

Március közepén, közvetlenül a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt közli az FIA annak a vizsgálatnak a részletes eredményét, amely jelenleg is zajlik és azt hivatott feltárni, mi vezetett a 2021-es idényzáró máig vitatott döntéseihez, illetve hogy maradhat-e a posztján Michael Masi versenyigazgató.

Az ő sorsáról bizonyára hamarabb döntés születik, és vannak arra utaló jelek, hogy esetleg megválnak tőle, de a helyzetet nehezíti a megfelelő utódjelöltek erősen korlátozott száma. Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve védelmébe vette az elsősorban a Mercedes oldaláról támadott versenyigazgatót, aki azzal húzta ki a gyufát náluk, ahogy a táv végi biztonsági autós fázist menedzselte.

Pillanatkép a vitatott utolsó körökbőlForrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Nem kellene kirúgni Michael Masit – jelentette ki Villeneuve a Gazzetta dello Sportnak. – Úgy dolgozott, hogy nagyon nagy nyomás alá helyezte a két csapatfőnök, főleg Toto Wolff, aki az utolsó öt körben folyamatosan üvöltött a fülébe."

Masi mindent helyesen csinált a biztonsági autós fázisban.

„Az egyetlen, ami másképp csinálhatott volna, hogy egy körrel korábban elengedi a lekörözötteket, hogy felérjenek a mezőny végére. De jó, hogy folytatódhatott a verseny."

Villeneuve nemrég arról beszélt, hogy bár váratlan lenne, szerinte benne van a pakliban, hogy a bajnoki vereség miatt csalódott Lewis Hamilton visszavonul.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK