Még a bemutató után is jelentősen változhat az új Ferrari külseje

Forma-1, Charles Leclerc, Ferrari, Toszkán Nagydíj, 2020 szombat
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 12: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF1000 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 12, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a 2022-es Ferrari sötétebb színezést kaphat a tavalyinál. Azonban könnyen lehet, hogy a csapat csak márciusban, a bahreini teszteken leplezi le az új festést.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Ferrari az F1-es csapatok közül másodikként jelentette be, hogy mikor mutatja be a 2022-es autóját. A maranellóiak február 17-én leplezik le a tavalyinál állítólag jóval agresszívabb versenygépet, amitől azt várják, hogy az istálló ismét a győzelmekért harcolhasson.

2020-ban nagy sikert aratott a Ferrari mugellói festése Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI PHOTOGRAPHER/Rudy Carezzevoli

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy aznap még nem a végleges verziót fogjuk látni. Pontosabban ez szinte biztos, hiszen a csapatok ilyenkor még rendre elrejtik egymás elől a fontosabb technikai megoldásokat, ugyanakkor jelen esetben nem erről, hanem

az egyelőre név nélküli kocsi külsejéről van szó.

Az Autosport értesülései szerint ugyanis a változni fog a festés, és az idei Ferrari sötétebb árnyalatot fog kapni. A csapat történetének ezredik hévégéjén, a 2020-as Toszkán Nagydíjon a két SF1000-es a hőskor Ferrarijaihoz hasonló színezetet kapott, ami nagy sikert aratott a közönség körében. A mostani váltás szintén egy jubileumhoz kapcsolódik, hiszen Enzo Ferrari 75 éve alapította meg a versenycsapatot.

A portál viszont úgy tudja, hogy a bemutatón ezt még nem leplezik le, hanem a kocsi a tavalyihoz hasonló, élénk színezetet fog kapni. Sőt, a maranellóiak terve szerint még az első, barcelonai teszthéten is a régi festést fogjuk látni, és

csak március 10-én, a bahreini tesztek első napján hull le a lepel a 2022-es külsőről.

Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy a spanyolországi tesztelést a televízió nem közvetíti, és nézők sem vehetnek részt rajta. Ennek tudatában a Ferrarinál bíznak benne, hogy a második teszthét ezzel a húzással kaphat egy kis extra hírverést.

A bemutatón és a barcelonai teszteken még a tavalyihoz hasonló festése lesz az autónak Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images/Zak Mauger

A Forma-1-ben egyáltalán nem ritka, hogy a bemutatókon és az előszezoni teszteken a csapatok más festésű autóval állnak elő, mint amit aztán a szezon folyamán használni fognak. 2020-ban például a Renault lépte ezt meg, korábban pedig a Red Bull éveken keresztül játszotta el ezt. A Mercedes két éve szintén váltott, de akkor a döntést utólag, a koronavírus-járvány alatti kényszerszünetben hozták meg.