Társoldalunk:

Még a bemutató után is jelentősen változhat az új Ferrari külseje

2022.01.18. 18:33

Sajtóértesülések szerint a 2022-es Ferrari sötétebb színezést kaphat a tavalyinál. Azonban könnyen lehet, hogy a csapat csak márciusban, a bahreini teszteken leplezi le az új festést.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Ferrari az F1-es csapatok közül másodikként jelentette be, hogy mikor mutatja be a 2022-es autóját. A maranellóiak február 17-én leplezik le a tavalyinál állítólag jóval agresszívabb versenygépet, amitől azt várják, hogy az istálló ismét a győzelmekért harcolhasson. 

2020-ban nagy sikert aratott a Ferrari mugellói festéseForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI PHOTOGRAPHER/Rudy Carezzevoli

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy aznap még nem a végleges verziót fogjuk látni. Pontosabban ez szinte biztos, hiszen a csapatok ilyenkor még rendre elrejtik egymás elől a fontosabb technikai megoldásokat, ugyanakkor jelen esetben nem erről, hanem az egyelőre név nélküli kocsi külsejéről van szó.

Az Autosport értesülései szerint ugyanis a változni fog a festés, és az idei Ferrari sötétebb árnyalatot fog kapni. A csapat történetének ezredik hévégéjén, a 2020-as Toszkán Nagydíjon a két SF1000-es a hőskor Ferrarijaihoz hasonló színezetet kapott, ami nagy sikert aratott a közönség körében. A mostani váltás szintén egy jubileumhoz kapcsolódik, hiszen Enzo Ferrari 75 éve alapította meg a versenycsapatot.

A portál viszont úgy tudja, hogy a bemutatón ezt még nem leplezik le, hanem a kocsi a tavalyihoz hasonló, élénk színezetet fog kapni. Sőt, a maranellóiak terve szerint még az első, barcelonai teszthéten is a régi festést fogjuk látni, és csak március 10-én, a bahreini tesztek első napján hull le a lepel a 2022-es külsőről.

Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy a spanyolországi tesztelést a televízió nem közvetíti, és nézők sem vehetnek részt rajta. Ennek tudatában a Ferrarinál bíznak benne, hogy a második teszthét ezzel a húzással kaphat egy kis extra hírverést. 

A bemutatón és a barcelonai teszteken még a tavalyihoz hasonló festése lesz az autónakForrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images/Zak Mauger

A Forma-1-ben egyáltalán nem ritka, hogy a bemutatókon és az előszezoni teszteken a csapatok más festésű autóval állnak elő, mint amit aztán a szezon folyamán használni fognak. 2020-ban például a Renault lépte ezt meg, korábban pedig a Red Bull éveken keresztül játszotta el ezt. A Mercedes két éve szintén váltott, de akkor a döntést utólag, a koronavírus-járvány alatti kényszerszünetben hozták meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK