Társoldalunk:
Hírlevél

Kiderült, mikor érkezik a korábbiaknál agresszívabb idei Ferrari

2022.01.17. 10:32

Az Aston Martin után a Ferrari is bejelentette idei Forma-1-es autójának bemutatóját, a hírek szerint a 2022-es kocsi fejlesztése jól halad és jóval agresszívebb lesz, mint ez előző évek Ferrarijai.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke korábban már jelezte, hogy február közepén várható a maranellóiak 2022-es autójának bemutatója.

A Ferrari most a közösségi oldalain bejelentette, hogy február 17-én érkezik az idei versenygép, amelynek a nevét egyelőre nem árulták el.

Ezzel ők lettek a második csapat az Aston Martin után, amelyik hivatalosan is közölte autóbemutatójának időpontját.

Egy hónap múlva jön az új Ferrari

Az idén a vörösök egyértelmű célja, hogy visszatérjenek az élmezőnybe, és legalább a futamgyőzelmekért újra harcban legyenek, miután az elmúlt két szezonban egyszer sem nyertek. A 40 éves mélypontnak számító 2020-as szezon után tavaly javuló formát mutattak, öt dobogós helyezést és két pole pozíciót szereztek, a konstruktőri pontversenyben pedig a harmadik helyen zártak, miközben a két Mercedes és Red Bull-pilóta mögött Carlos Sainz megszerezte az ötödik helyet a pilóták értékelésében.

Miután már 2020-ban, a szabályok befagyasztásakor világossá vált számukra, hogy 2021-re nem tudnak visszatérni az élre, a tavalyi évet szinte teljes egészében a 2022-es felkészülésre szánták és a lehető legkorábban átálltak az új autó fejlesztésére. Ted Kravitz, a Sky Sports riportere azt mondta, rengeteg pozitív hangot hallok a Ferraritól, a dolgok jól alakulnak motorfronton, és azt mondják, az új autó sokkal agresszívebben néz ki, mint bármelyik Ferrari az elmúlt két-három évből."

A Ferrari tavaly Abu-Dzabiban szintén tesztelte a 2022-es PirelliketForrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images/Mark Sutton

Persze az új szabályok miatt mindenkinek az autója jelentősen el fog térni a korábbi években látottaktól, így majd csak a pályán derül ki, hogy a Scuderiának valóban sikerül-e előrelépnie. Az új autót az utóbbi évek tapasztalatai szerint feltehetően filmes nap keretében már a február 23-i barcelonai teszt előtt pályára viszik vagy Fioranóban, vagy Spanyolországban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK