Kiderült, mikor érkezik a korábbiaknál agresszívabb idei Ferrari

Forma-1, Charles Leclerc, Ferrari, abu-dzabi tesztek 2021, első nap
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 14: Charles Leclerc, Ferrari SF21 during the Abu Dhabi November testing at Yas Marina Circuit on Tuesday December 14, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin után a Ferrari is bejelentette idei Forma-1-es autójának bemutatóját, a hírek szerint a 2022-es kocsi fejlesztése jól halad és jóval agresszívebb lesz, mint ez előző évek Ferrarijai.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke korábban már jelezte, hogy február közepén várható a maranellóiak 2022-es autójának bemutatója.

A Ferrari most a közösségi oldalain bejelentette, hogy február 17-én érkezik az idei versenygép, amelynek a nevét egyelőre nem árulták el.

Ezzel ők lettek a második csapat az Aston Martin után, amelyik hivatalosan is közölte autóbemutatójának időpontját.

Egy hónap múlva jön az új Ferrari

Az idén a vörösök egyértelmű célja, hogy visszatérjenek az élmezőnybe, és legalább a futamgyőzelmekért újra harcban legyenek, miután az elmúlt két szezonban egyszer sem nyertek. A 40 éves mélypontnak számító 2020-as szezon után tavaly javuló formát mutattak, öt dobogós helyezést és két pole pozíciót szereztek, a konstruktőri pontversenyben pedig a harmadik helyen zártak, miközben a két Mercedes és Red Bull-pilóta mögött Carlos Sainz megszerezte az ötödik helyet a pilóták értékelésében.

Miután már 2020-ban, a szabályok befagyasztásakor világossá vált számukra, hogy 2021-re nem tudnak visszatérni az élre, a tavalyi évet szinte teljes egészében a 2022-es felkészülésre szánták és a lehető legkorábban átálltak az új autó fejlesztésére. Ted Kravitz, a Sky Sports riportere azt mondta,

A Ferrari tavaly Abu-Dzabiban szintén tesztelte a 2022-es Pirelliket Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images/Mark Sutton

Persze az új szabályok miatt mindenkinek az autója jelentősen el fog térni a korábbi években látottaktól, így majd csak a pályán derül ki, hogy a Scuderiának valóban sikerül-e előrelépnie. Az új autót az utóbbi évek tapasztalatai szerint feltehetően filmes nap keretében már a február 23-i barcelonai teszt előtt pályára viszik vagy Fioranóban, vagy Spanyolországban.