Verstappen reagált rá, hogy a Mercedes továbbra is a vb-címének elvételével próbálkozik

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with his trophy after the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Christian Horner és Max Verstappen is megszólalt az után, hogy az Abu-dzabi Nagydíj sportfelügyelői elutasították a Mercedes óvásait, a jelen állás szerint világbajnok holland pilóta pedig a konstruktőri világbajnok istálló fellebbezési szándékára is reagált.

Christian Horner sajnálatosnak nevezte, hogy miután Max Verstappen megnyerte az Abu-dzabi Nagydíjat, órákon át a sportfelügyelőkhöz kellett járkálniuk a Mercedes óvásai miatt. A Red Bull csapatfőnöke hangsúlyozta, hogy ők nem akartak ilyen végkifejletet, és felemlegette a Mercedest éveken át Toto Wolff-al együtt kormányzó háromszoros világbajnok Niki Laudát, mint azt a személyt, aki keményen kardoskodott amellett, hogy a pilótákat engedjék versenyezni.

Horner örül, hogy végül jó döntés született Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Horner a Mercedes óvásainak elutasítása után nyilatkozott. „Nyilván egy kicsit kétségbeesettnek érződött – mondta a rivális akciójáról. – Nem akartuk, hogy a felügyelők előtt legyen vége. Nagyszerű ellenfelek voltak az idén, Lewis pedig fenomenális versenyző. Megvoltak a momentumok, feszült volt, kemény volt, de örülünk a végkifejletnek, és nagyon büszkék vagyunk Maxra, aki egész évben fenomenális volt."

„Soha nem akartuk a felügyelők előtt végezni. Nyilván sok volt a vita a verseny előtt, de mint láttuk, nagyon máshogy alakult a verseny után.

– szúrt oda a Mercedesnek, amely egy sztárjogászt is elutaztatott a versenyre, előre készülve a vitás esetekre. – Sajnálatos volt, hogy így ért véget, de a felügyelők a helyes döntést hozták."

Horner itt kitért arra, hogy Michael Masi a korábban sokszor hangoztatott irányelvet részesítette előnyben akkor, amikor legalább egy körre még újraindította a versenyt. „Beszéltünk a hagyjuk őket versenyezni elvről.

A versenyigazgató nehéz körülmények közepette abszolút a helyes döntést hozta, mi pedig stratégiailag döntöttünk jól."

Verstappen az Abu-dzabi Nagydíj győzelmi trófeájával Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A jelen állás szerint világbajnok Max Verstappen az óvások elutasítása kapcsán elmondta: „mindig ki kell várnunk, hogy mi történik, de az FIA meghozta a döntést. Természetesen ez a helyes végkifejlet, mert hagytak minket versenyezni."

Míg Horner még azelőtt nyilatkozott, hogy a Mercedes bejelentette fellebbezési szándékát az óvások elutasításával kapcsolatban, Verstappen már az után szólalt meg, és csak annyit mondott, „jellemző erre a szezonra, hogy ezt tették, de ez van. Meglátjuk, hogy mi sül ki belőle."