Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen reagált rá, hogy a Mercedes továbbra is a vb-címének elvételével próbálkozik

2021.12.13. 07:25

Christian Horner és Max Verstappen is megszólalt az után, hogy az Abu-dzabi Nagydíj sportfelügyelői elutasították a Mercedes óvásait, a jelen állás szerint világbajnok holland pilóta pedig a konstruktőri világbajnok istálló fellebbezési szándékára is reagált.

Christian Horner sajnálatosnak nevezte, hogy miután Max Verstappen megnyerte az Abu-dzabi Nagydíjat, órákon át a sportfelügyelőkhöz kellett járkálniuk a Mercedes óvásai miatt. A Red Bull csapatfőnöke hangsúlyozta, hogy ők nem akartak ilyen végkifejletet, és felemlegette a Mercedest éveken át Toto Wolff-al együtt kormányzó háromszoros világbajnok Niki Laudát, mint azt a személyt, aki keményen kardoskodott amellett, hogy a pilótákat engedjék versenyezni.

Horner örül, hogy végül jó döntés születettForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Horner a Mercedes óvásainak elutasítása után nyilatkozott. „Nyilván egy kicsit kétségbeesettnek érződött – mondta a rivális akciójáról. – Nem akartuk, hogy a felügyelők előtt legyen vége. Nagyszerű ellenfelek voltak az idén, Lewis pedig fenomenális versenyző. Megvoltak a momentumok, feszült volt, kemény volt, de örülünk a végkifejletnek, és nagyon büszkék vagyunk Maxra, aki egész évben fenomenális volt."

„Soha nem akartuk a felügyelők előtt végezni. Nyilván sok volt a vita a verseny előtt, de mint láttuk, nagyon máshogy alakult a verseny után. Viszont mi nem ügyvédekkel megyünk versenyezni, meg ilyenek – szúrt oda a Mercedesnek, amely egy sztárjogászt is elutaztatott a versenyre, előre készülve a vitás esetekre. – Sajnálatos volt, hogy így ért véget, de a felügyelők a helyes döntést hozták."

Horner itt kitért arra, hogy Michael Masi a korábban sokszor hangoztatott irányelvet részesítette előnyben akkor, amikor legalább egy körre még újraindította a versenyt. „Beszéltünk a hagyjuk őket versenyezni elvről. Niki Lauda volt a fickó, aki keményen küzdött ezért. Mindig is beszéltünk arról, hogy ne érjen véget biztonsági autó mögött egy verseny. A versenyigazgató nehéz körülmények közepette abszolút a helyes döntést hozta, mi pedig stratégiailag döntöttünk jól."

Verstappen az Abu-dzabi Nagydíj győzelmi trófeájávalForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A jelen állás szerint világbajnok Max Verstappen az óvások elutasítása kapcsán elmondta: „mindig ki kell várnunk, hogy mi történik, de az FIA meghozta a döntést. Természetesen ez a helyes végkifejlet, mert hagytak minket versenyezni."

Míg Horner még azelőtt nyilatkozott, hogy a Mercedes bejelentette fellebbezési szándékát az óvások elutasításával kapcsolatban, Verstappen már az után szólalt meg, és csak annyit mondott, „jellemző erre a szezonra, hogy ezt tették, de ez van. Meglátjuk, hogy mi sül ki belőle."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK