Társoldalunk:
Hírlevél

Mazepin tagadja, hogy kidobták volna a mexikói bárból

2021.11.11. 19:15

A Haas színeiben versenyző Nyikita Mazepin tagadta, hogy a Mexikóvárosi Nagydíj után ismét botrányba keveredett volna. Csapatfőnöke is védelmébe vette.

Ismét magyarázkodni kényszerült Nyikita Mazepin a viselkedése miatt, ezúttal felmerült a gyanú, hogy botrányba keveredett egy bárban a Mexikóvárosi Nagydíj után. Egy, a közösségi médiában felbukkant videón látható, hogy a Haas pilótája egy biztonsági őrrel vitatkozik, és a feltöltő azt is állította, hogy a versenyzőt kidobták a szórakozóhelyről.

Mazepin szerint nem volt botrányForrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

A Sao Pauló-i Nagydíj előtt Mazepin tagadta a vádakat, bár azt elismerte, hogy valóban akadt problémája a helyszínen, de szerinte azt ő nem előidézte, hanem megoldani próbálta.

Részemről teljesen világos a helyzet és az biztos, hogy senkit sem dobtak ki – szögezte le az orosz versenyző. – Szomorú voltam, mert az egyik mérnököm elhagy minket, és meghívtam mindenkit a csapatból, hogy találkozzunk, de sajnos az egyik csapattársunkat nem engedték be. Én tisztáztam a helyzetet. Körülbelül 3-4 percig tartott, mire mindenki bejutott és igazából nagyon jó buli volt, úgyhogy maradtunk pár órára.”

Nem ez az első eset, hogy Mazepin nyilvános szereplései miatt a versenyzőnek vagy a csapatvezetés tagjainak pironkodnia kell. A szezon előtt videofelvétel bukkant fel arról, ahogy Mazepin tiszteletlenül viselkedik egy hölggyel és egy szurkoló is azzal vádolta, hogy illetlen üzeneteket küldött neki egy csevegőprogramon keresztül.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elismerte, „tudtára hozták” a mexikói videofelvétel létezését, de Mazepinnel nem tisztázta még a részleteket.  „Szerintem ez inkább egy szóváltás volt az egyik biztonsági őrrel, nem balhé – mondta. – Általában, amikor mi összebalhézunk dél-Tirolban, az máshogy néz ki, úgyhogy ez inkább valamilyen verbális összetűzés volt. Nem beszéltem még vele, de szerintem inkább az volt a lényeg, hogy nem tudott bejutni valahova és ezt próbálta szóvá tenni.”

Steinernek bőven akad teendője Mazepin miattForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Steinert a Racefans riportere arról is kérdezte, hogy a még mindig szigorú koronavírus elleni óvintézkedések közepette helyes-e, hogy Mazepin egy szórakozóhelyen nem viselt maszkot. Az olasz szakember elmondta, a versenyzőt beoltották a vakcinával, és a motorsportokon túlmutató kérdésnek tartja, hogy a beoltott emberek mikortól élhetnek normális életet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK